Nedendir bilinmez ama sevgili dostum; her şey insan merkezli değilmiş gibi, uyduruk tanımlamalar yapılıyor genç nesle yada genç jenerasyona! 
Z Kuşağı tanımlamasını her kim yapıyorsa, kendi kuşağından ümidini kesmiş bir kafa yapısı hakim demektir.

Akıl çapını ve düşünme yeteneğini geliştirememiş hangi nesil olursa olsun, geleceğe dair bir değişiklik hali hazır durumda imkansız gözüküyor. Yeni nesil, bizlerin eseri olmayacak da, kimin eseri olacak, anlamak gerçekten güç.  Onların hayat felsefelerinin ne olduğunu bilen var mı? Hiç zannetmem...
İşin esası şu:
Eski ve yeni nesil arasında, her dönem, bir çatışma alanı ya da nedenleri olması gayet doğal karşılanırdı.  Bizim neslimiz, bizden öncekileri eleştirmekle kalmaz tatlı sert bir değişimi arzulardı; büyüklerin kalbini kırıp dökmeden...Çünkü o kuşak gerçekten çok azimli ve çok sıkıntı çekmiş bir kusaktı; ayakta kalmak için kendini paralayan bir kuşak olduğu için...

Belki, sert ve kaba bir insan ilişkisi sergileseler de, yaşamın taşlı yollarında çok büyük mücadeleler vermiş; çileler çekmiş saygıdeğer bir nesildi...Eleştirilecek en önemli tarafı, bilinçsiz  bir aşırı gelenekçi tarafları vardı.

Ne görmüşlerse onu doğrulayan yanları baskındı.

Ama saf ve samimi bir nesildi her şeye rağmen. Onları minnet ve şükranla anacağız elbette! Ya bizlerin örnek olma adına, yaptıklarımıza ya da yapmadıklarımıza ne diyeceksiniz? 
Gençlere, iyi bir eğitim verdirerek sorumluluk yukledigimizi ve sorumluluktan kurtuldumuzdan mı ibaret? 
Ah sevgili dostum ah; ister z kuşağı de isterse bilmem ne de, masal anlatıyorsun masal!

Ülkenin yarınlarını teslim edeceğimiz bu kuşak,  elbette bizler gibi, çok yönlü olmayacaktır. Her şeyden anlamayacaktır mesela...

Kendi alanlarında uzmanlaşarak yoluna öyle devam edecek, daha pratik düşünen  bir nesil olacaktır. Olacaktır olmasına ama, onları geleceğe hazırlarken, değer veriyor muyuz vermiyor muyuz?

Ne yapıyoruz gençlerin önünü açmak için?

Diyebiliyor muyuz yeteneklerinizi geliştirin gençler! Hangi işi tercih ediyorsanız en iyisi olmaya çalışın! Teknolojiyi gerçekçi alanlarda kullanın ve geliştirin! İnsana değer verin, onurlu bir yaşamı tercih edin! İnançlarınızı sorgulayın ve zenginleştirin! Hangi birisini öğütlüyoruz ya da gelecek Türkiye; çalışkan, insanı değerleri önemseyen,  gelir dağılımını hakça yapan,  düşünen,  gelişmeyi engelleyen kalıpları yıkan, dürüst,adil, erdemli ve hakkaniyet sahibi insanların Türkiyesi olacaktır!

Kendinizi bunlara hazırlayın!

Deyin ve bu altyapıları hazırlayın bakalım neler olacak!
Z Kuşağı masalını da gidin başkalarına anlatın; zevzeklerin dilinden de düşürün!

Yoksa, elinizde y de z de olsa kimseyi tutamazsınız...

Ne altyapı bırakacaksınız ki, yeni nesil onun üzerine bir şey inşa etsin! Yeni evler, yollar, köprüler, tüneller mi? Hadi ordan!