Seçimi iktidar kaybetti; ama muhalefet kazanmadı sevgili dostum! Kısacası, halk, ana muhalefete bir sorumluluk yükledi; hadi buyur gereğini yap diyor. Nedir bu? Tabi ki Erdoğan'ı ve onun gösterdiği adayları istemeyenler, son beş yıldır yaşananlardan dolayı yaka silkeleyip illallah demişlerdir. Bundan sonra, iktidarın ısrarla iktidarını sürdürme isteğine karşı, muhalefetin esas görevi, iktidarı istifaya ve erken seçime zorlamaktır. Bundan sonra yatıp kalkıp yerden yere vurmalıdır. Siyaset arenasında hoşgörülü olursan sevgili dostum; elindeki bütün kozları ve fırsatları kaybedersin. Allah, insana kazandırmaz; kazanmak için bir fırsat, bir şans verir! Ne demek, erken seçim talebimiz yok? Bu milletin bir gün dahi beklemeye tahammülü var mı zannediyorsun! Seçmenin verdiği mesajı anlayamazsan ve gereğini yapamazsan, ömür boyu muhalefette kalır; halk adına sorumluluk alamazsın. 

Bu anlamda, seçimde üçüncü parti olan Yeniden Refah'ın verdiği tepki akılcı ve gerçekçidir. Siyasetin raconu bu işte! Başaramayan yerinde kalmak için ısrar edecektir elbet! Peki başaranlar suskun mu kalacak? Nerde sandığın kerameti!

Velhasılı kelam sevgili dostum; muhalefetin âlâsını yapmanın tam da zamanı! Boş geçen bir gün dahi, bu milletin aleyhine işliyor. Öyle yağma yok; ekonomide istikrar programı devam edecek falan! Ülkeyi yönetmek, fakir çoğunluktan alıp zengine ve devletin kasasına koyarak olmuyor. Olsa olsa insanını sömüren bir hükumet olursunuz. Buna sessiz kalan bir muhalefet şimdiden kaybetmiş demektir.

Tükürün zalimlerin o hayasız yüzlerine, ne olacaksa olsun ve bitsin. Yarın kıyamet kopacağını bilsen de sevgili dostum; haktan ve adaletten sakın ayrılma...