Sırf oy devşirebilmek ve liderlerinin gözüne girebilmek için ekranlarda, spor ve futbol takımları üzerinden restleşen siyasetçilere ne demeli sevgili dostum? Bütün mevzu, rakipleriyle yan yana gelme kültüründen yoksun olmak ve de birbirini dinleme tahammülü gösterememek...Sanki siyaset yapmak ve sahnede olmak sadece birilerinin hakkıymış  gibi...Oysa ki, bu bir rekabetten ibaret! Daha da ileri gidersek sevgili dostum; siyasetin veya siyasetçinin bulaştığı her alanda, bir tarafgirlik ve kokuşmuşluk yaşanıyor. Futbolda olduğu gibi...Kısacası, siyasetçilerin futbolla imtihanı tamamen başarısız...Trabzon gibi, yıllardır futbolla yatıp futbolla kalkan bir şehrin takımını savunurken bile siyasetçiler işin içine etmekle meşguller...Kulüp başkanının konuşması gayet dolu ve anlamlı mesajlar verirken, o mikrofonu siyasetçi eline aldığı zaman, bir çuval inciri berbat ediyor! Oysa bilmezler ki, Trabzonspor bu şehrin en büyük değeri, Türkiye'ye ve dünyaya açılan kapısı, markası ve de en büyük şirketi; ticari lokomotifidir...

Yıpratmayın; bırakın spor camiası kendi kuralları içinde hareket etsin ve hak neyse yerini bulsun...Tabi, en mühim konu seçim olunca, sorunun çözümü de seçimlerden sonraya kalacak; strateji bu, ertelenecek elbet!

Sanki bu ülkenin futbol tarihinde, seyirci ilk defa sahaya giriyormuş gibi öyle feryat edenler var ki sevgili dostum!

Ama bir ilk var ki, o da tam bir facia! Futbolcuların ve takım elemanlarının seyirciyi ayaklar altına alması...

Birincisi yanlış; ikincisi ise tam bir ahlâksızlık...

Hani sporcunun zeki, çevik ve ahlâklısı...Herkesin kendine göre bir mazereti var. Tam bir cinnet ve tımarhane  hali...

Bu da yetmezmiş gibi, hemen herkes ahkâm kesmeyi bir maharet zanneder! İlber Hocanın tarih ekolünde, futbol hiç yoktur. Olsa da, üstad bilmez:

"Futbolun ne adaleti, ne ahlâkı, ne de özrü olur..."

Olsa olsa kamuoyu baskısı, medya, seyirci ve sermaye gücü olur...

Velhasılı kelam; centilmenlik başka bahara kaldı...

Herkes bir sussun; söz hukukun olsun!

Siyasi çıkar için her yol mübahsa, değişen bir şey olmayacak sevgili dostum!