Trabzon’da hizmet veren Alo 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi Nüfus Vatandaşlık Hizmetleri Çağrı Merkezi'nin kapanma kararı, yaklaşık 350 kişinin işsiz kalma riskini beraberinde getirmişti. Ancak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in girişimleri, bu tehdidi bertaraf etti.

Yaklaşık 6 yıl önce İçişleri Bakanlığı tarafından kurulan ve Trabzon'da önemli bir istihdam kaynağı olan çağrı merkezi, ihale sürecine girmemesi ve sözleşmesinin uzatılmaması nedeniyle kapanma kararı alınmıştı. Ancak, 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından yaşanan yoğun süreçte, Başkan Genç konuyu titizlikle ele aldı.

Karadeniz sallanmaya devam ediyor: Trabzon’un yanı başında 6 deprem Karadeniz sallanmaya devam ediyor: Trabzon’un yanı başında 6 deprem

Başkan Genç, Ankara’da gerçekleştirilen Trabzon Günleri etkinliği sırasında, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı, ve Trabzon milletvekilleri ile istişarelerde bulunarak İçişleri Bakanı ile görüşmeler gerçekleştirdi. Bu görüşmeler sonucunda çağrı merkezinin faaliyet süresi 1 yıl daha uzatıldı ve bu karar, çalışanlar ve aileleri tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.