Lig şampiyonluğunu, açık ara, hazmede hazmede ve bazen de heyecan yaratarak yürüten Trabzonspor, nihayetinde ipi en önde göğüsledi sevgili dostum!

Elbette yıllar sonra gelen şampiyonluk kutlamaları da, dillere destan görüntülerle yurdun dört bir tarafında yapılıyor...Trabzondaki görkemli şenlik dışında, İstanbul Yenikapı kutlamaları, bir anlamda üç büyüklere meydan okuma gibiydi! Üstelik Altay maçının İstanbul Olimpiyat stadına alınması kararı ve stadın tıklım tıklım dolması da ister istemez, bu şampiyonluğu hazmedemeyen insanlarda, bazen kin ve nefret, bazen de haset ve kıskançlık peydasına neden oldu. Sosyal medyadaki yazılanlara ve ekranlardaki yorumlara bakarsanız, iğrenç cümlelere rastlamak çok kolay. Oysa ki, Trabzonspor için bu sezonun, büyük bir fırsat ve şans olduğunu herkes görüyor. Anadolu takımlarının kıyasıya bir mücadele sergilemesi bir tarafa, Trabzonsporun hızlı temposu ve İstanbul takımlarının istikrarsızlığı şampiyonluğa giden yolu kolaylaştırdığını herkes görebiliyor.  İstanbul takımlarının taraftarları her nedense bir türlü kabullenemiyor şampiyonluğu ve layık göremiyorlar kendi dünyalarında Trabzona ve Trabzonspora...Kabullenemiyorlar bir türlü! Bilmezler ki, Trabzon onlar için taşralı gibi görünse de, aslında eksiği yok fazlası vardır. Kutlamaların organizasyon biçiminden bunu daha kolay anlamak ve anlatmak mümkün elbette!

Velhasılı kelam sevgili dostum; hemen her alanda olduğu gibi, futbolda da "tebrikler" diyen olacağı gibi kıskananlar da olacaktır! Hatta fitne fesat çıkaranlar da... Her şeye rağmen, zamanla herkes alışacak...Ligin şampiyonu Trabzonspor! Kısacası insan,

"kıskananlar, çatlasın!" demekten alamıyor kendini, şimdilik...