Yaşı yarım asrı devirmiş kuşaklar, Türk futbol tarihinde çok şeye tanıklık etti sevgili dostum!

Ayyuka çıkan hakem hatalarından tutun da, bir maç iyi yönetilse bile, maç sonrası bütün suçlamalar hakemler üzerinden yapılmasından, ezeli Trabzon Fenerbahçe maçlarındaki gerginliklere ve çıkan  olaylara kadar çok şey anlatılabilir. Tartışmalı penaltılardan, faullerden, verilen kartlardan geri dönüş yoktu. Her şeyde olduğu gibi teknoloji, futbolda da, büyük kolaylıklar getirdi. Kim ne derse desin, daha adil maçlar oynanabiliyor; VAR odası sayesinde! Yaşasın VAR! Her takım, gücü ve performansı ölçüsünde bir skor elde ediyor; hakkına razı olmak zorunda kalıyor... Haklılık ya da haksızlık tartışmaları en aza indirgenmiş durumda. Eskiden televizyonlarda, spor yorumcuları saatlerce pozisyon ve hakem tartışmaları yaparak seyircilerin ömrünü çalmakla meşgulmüş doğrusu...Şimdiki futbol programları ise tamamen reyting nasıl alırız hesapları üzerine kurulu...Spor yorumcuları magazinsel konulara doğru gidiyor sanki. Sadece doğru karar, yanlış karar demekle bir program bitecek değil elbette! Futbol seviliyor be sevgili dostum! Seyretmeye değer bir oyun!

Fenerbahçe - Trabzonspor maçında, tartışmalı pozisyonlar olsa da, en kritik görevi yine VAR odası ve değişen hakem kararı üstlendi. Sistemin, hakemlere pozisyonları tekrar değerlendirme ve izleme hakkı vermesi, elbette bir yanlışın telafi edilerek, hiçbir takımın hakkının yenmemesi ve daha adil olma sonucunu doğuruyor. Büyük bir puan averajıyla ezeli rakibine karşı Trabzonspor'un sergilediği futbol kalitesine ne denilirse denilsin, futbolun aynı zamanda bir taktik oyunu olduğunu artık unutmamak gerekiyor. Sonuçta her ne kadar taraftar, rakip takımı ezmesini istese de, işler öyle kolay değil! Açıkçası, Trabzonspor, bu güne  kadar oynadığı oyunlarda, seyircisinin beklentilerini de zirveye yükseltmiş durumda. Her Trabzonspor taraftarı, hem hakemliğe, hem antrenörlüğe, hem de futbolculuğa soyunuyor çoğu kez! Beraberliğe dahi rızası yok yani... Futbol oyununu iyi bilen ve hastası olan bir şehirde, insanların beklentilerini karşılamak da öyle kolay olmuyor elbette!

Maçın belki de konuşulması gereken diğer bir tarafı da, sahaya giren seyircinin durumu ve korner kullanılırken atılan şu şişeleri ve de kaleciye yapılan küfürler. Bakalım Fenerbahçe bu olaylardan nasıl sıyrılacak?

Velhasılı kelam sevgili dostum; taraftar şimdiden kutlamalara başladı bile! Maç seyredilen her mekânda yüksek bir heyecan, maç aralarında ise oynayan ve zıplayanlar; kadınlar, erkekler ve çocuklar derken, bir büyük şenlik havası hakim! Sonuçta, yıllardan beri hasret duyulan şampiyonluğa adım adım giden bir Trabzonspor'u lig sonunda alkışlamak herkesin görevi desek, abartmış olmayız!