Burası dünya sevgili dostum; burada her şey yarım kalır...

Siyasetçi de olsan, avukat da olsan, inşaatçı da olsan, doktor da olsan, öğretmen de olsan, polis de olsan, subay da olsan, tüccar da, esnaf da olsan işini iyi ve gereği gibi yap sevgili dostum!

Bak neler oluyor? Memleketimin üzerinde ha bire kara bulutlar dolaşıyor; aydınlık hiç gelmeyecek sanki!

Alavere dalavere, yalan dolanla yapılan her iş, er ya da geç  felaketle sonuçlanıyor. Ne yazık ki, bunca yapılanlara rağmen neden güçlü bir karakter veya kişilik inşa edemedigimizi sorgulamamız gerekiyor...Sürekli pompalanan din ve milliyet pek işe yaramıyor galiba! Ya anlatılanlarda ya da bilgilerde bir sorun var gibi; tekrar gözden geçirilmesi gereken...!

Yurttaşlık, yoldaşlık, ülküdaşlık ve kader birliği gibi bizi biz yapan duyguları yırtıp attık bir kenara; hep bencillik, umursamazlık ve bölünmüşlükleri sevdik; hayatımızı mahvettik... 

İşini iyi yapmak, kazancının karşılığı değil, karakterinin yansımasıdır sevgili dostum! Ey sevgili ustam! Yaptığın bir sehpa varsa, sehpanın en altında kalan tahtayı kimse görmese bile oraya en iyi tahtayı bulup koyacaksın...!

Ey müteahhit kardeşim, inşaat ustam! Döktüğün beton, toprağın altında kalsa ve görünmese bile güzel ve en kalitelisinden olmalı. Binalar da insan gibi güvenilirlik, dirençlilik, ve kuvvetlilik ister...Dekor ve süsleme en son iş! Yaptığımız her iş, karakterimize ayna tutuyor aynı zamanda; unutma, unutturma!

Velhasılı kelam sevgili dostum; açıkçası övülmesen de, işini iyi yap! Başkası görmese de işini iyi yap! Bu senin kazancını karşılığı değil, karakterinin yansımasıdır.

İşini iyi yapamıyorsan, bırak, kim ne derse desin! İyi yapabileceğin başka bir iş yap...!  

Ucuz insan, dünyaya pahalıya mal oluyor be anla artık!

Gel de bir şey de bakalım sevgili dostum! Ne diyeceksin?

Havanın, puslu, sisli ve karanlık olması bizi etkilemez; odaklanmamız gereken sadece "köprüden karşıya geçmek! Temiz vicdanlı ve güzel ahlâklı ve donanımlı insanlarla elbette...

Siz, seyircisiz futbol,

cemaatsiz cami,

öğrencisiz okul, yargıçsız adliye, doktorsuz hastane ve Türksüz Türkiye mi istiyorsunuz yoksa? 

Bu mudur yani...?