Trabzonspor'un yıldızları bu akşam Malatya'da parladı. Meteoroloji herhangi bir fırtına uyarısı yapmamıştı ama Karadeniz Fırtınası Malatya'da koptu.

İlk gol Bakasetas, asist Hamsik. İkinci gol Nwakaeme, asist Djaniny. Üçüncü gol Gervinho, asist Nwakaeme. Dördüncü gol Hamsik, asist Gervinho. 

Beşinci gol Djaniny, penaltı. Penaltı öncesi Bakasetas'ın topu alıp Djaniny'ye uzatması ve sen kullan demesi bana göre asist sayıldığından son golün asisti de Bakasetas.

Nasıl ama, tam da olması gerektiği gibi bir hücum hattı değil mi? Asist, gol ne ararsan var. Gol atan ayıp olmasın diye asist yapıyor, asist yapan ulan benim neyim eksik deyip gol atıyor. Özlemişiz böyle hücum hatlarını.

Hey gidi Şimek, Yattara, Gökdeniz, Fatih hey. Kulaklarınız çınlasın.

Defans bölümü hala aksıyor, dikkatimizden kaçmadı. Defans önüne sağlam bir süpürücü, kesici, halk arasında ciğersiz diye tabir edilen bir oyuncu şart gibi. 

Önümüzde Avrupa maçı var, Roma var. Şampiyonlar Ligi değil ha yanlış anlaşılmasın, Roma dediysek o da bizim bahtsızlığımız. Nereye gitsek Şampiyonlar Ligi kurası çekiyoruz elhamdülillah.

Roma zor rakip. Roma'dan ziyade Mourinho zor. Her ne kadar yeniden yapılanıyor olsalar da başlarında kurt bir hoca var. Bir yerde Mourinho varsa orada futbol vardır.

Çok dikkatli oynamamız gerek. Molde maçlarında yaptığımız defans hatalarını, hadi biraz abartalım bu akşam Malatya karşısında yaptığımız savunmayı Roma'ya karşı yapmaya kalkarsak istenmeyen hadiseler yaşanabilir. Çok mu kötümserim, aksine hiçbir Avrupa maçı öncesi bu kadar iyimser olmamıştım. Her iki maçta da akıllı ve sakin oyun  turu getirebilir. Zaten sonrasında ver elini grup maçları, sıkmadan öğrene öğrene, sindire sindire biz o gruptan çıkarız. Sonra da Real Madrid falan çekeriz herhalde. Şaka bir yana Real Madrid bu kapada olsa biz bu şansla çoktan kurada eşleşmiştik.

Lige iyi başlangıç güzel, hücum hattının arı gibi çalışması güzel, takım oyununun oturmaya başlaması güzel. Defansif sıkıntılar giderilmeye başladıkça her şey daha da güzel olacak.

Umutluyuz, biz bu işi başaracağız. Yeter ki inanalım, yeter ki takıma güvenelim. Karadeniz Fırtınası yönünü Roma'ya çevirdi, önümüzdeki günlerde sert esmesi bekleniyor. 

Sonra vay ben duymadım vay ben işitmedim demeyin.

Kalın sağlıcakla.