Süper Kupa Şampiyonu Trabzonspor, Süper Lige de süper bir giriş yaptı.

Şimdi diyeceksiniz ki bu futbolun neresi süper? Şöyle izah edeyim; Uğurcan ilk yarı neredeyse hiç yere yatmadı, abartmak gibi olmasın ama maçı terlemeden bitirdi. İyi oynamak her zaman baskılı oynamak değildir.

Malumunuz üzere İstanbulspor ligin yeni ekiplerinden. İster istemez bir acemilik, bir heyecan söz konusu. Tüm olumsuzluklara rağmen son şampiyon karşısında gayet iyi bir oyun sergilediklerini söyleyebilirim. İyi alan kapattılar, maç boyunca oyunun içinde kalmaya gayret gösterdiler. Centilmen bir görüntü sergiledirler. Yapacakları takviyelerle Süper Lige renk katacaklarını düşüyorum. Böyle bir rakip karşısında yapılması gereken sakin kalmak ve enerjiyi idareli kullanmaktı.  Çok gol pozisyonu ve tempo olmasa da 2 gollü bir galibiyet getiren oyun tam da bunlara dayalıydı. Teknik patron Abdullah Avcı bu tarz oyunları sezon içerisinde kullanmaya devam edecektir.

Süper Kupa sonrası Lig, Lig arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi elemeleri dikkate alındığında İstanbulspor maçındaki sakin ve kontrollü oyun anlayışını eleştirmek pek de doğru olmayacaktır. Her ne kadar kadromuz Süper Lig için yeterli olsa da iki kulvarda yüksek tempoyu kaldıramayabilir.

Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak çok önemli. Bir örnek vermek gerekirse; Süper Ligi şampiyon bitirmek ile elde edilecek maddi kazanç, Şampiyonlar Ligi'nde 2 galibiyet almakla eşdeğer. Gruplara kalınca gelecek olan yaklaşık 20 Milyon Euro'yu saymıyorum bile. Çok iyi miktar, şu zor zamanlarda tam bir can suyu. Tüm bunlar dikkate alındığında takıma "ölümcül" derecede gerekli takviyeleri yapmak büyük önem arz ediyor. Tam manasıyla kaz gelecek yerden tavuğu esirgememek. Eren, Larsen ve Trezeguet gibi nokta atışları yapan yönetimin yine nokta atışları yapmasını bekliyorum.

Yeri gelmişken belirtmekte yarar var. Yeni transferler sanki yıllardır Trabzonspor forması altında oynuyormuşçasına uyumlu ve istekli. Sezon ilerledikçe daha da iyi olacaklarına inanıyorum. Allah sakatlık, kaza, bela vermesin.

Süper Lig mutlak surette önemli ama doğruyu söylemek gerekirse benim gönlümde yatan aslan Avrupa ve özellikle Şampiyonlar Ligi maçlarıdır. Oranın havası çok farklı, vitrini daha geniş. Akyazı'da çalacak Şampiyonlar Ligi müziğini hayal ettikçe tüylerim diken diken oluyor. Umuyorum ki Kopenhag'ı eleyip gruplara kalacağız. 

Sezon boyunca her maçı basamak görmek ve her zaman bir sonraki maça odaklanmak asli düşüncemiz olmalı. Sadece önümüze baktığımızda ve doğru odaklandığımızda neler yapabileceğimizi geçen yıl herkese gösterdik. Yaptık, yine yapabiliriz. Yeter ki inanalım, yeter ki Takımımızın her daim yanında olalım.

Sevgi ve saygılarımla,