Sanki her sezon en yakın rakibimize iki haneli puan farkı atıp Nisan ayında şampiyon oluyormuşuz da bu sezon neden olamıyoruz isyanı var ortada. Arkadaşlar siz ciddi misiniz? Şampiyonluğu bulduk da rekorlusunu mu arıyorsunuz?

Bitime 5 hafta kalmış, en yakın rakiple puan farkı en kötü ihtimal 11. Buraya kadar getirenlerin sonuca da ulaştıracağından şüphe edenler zaten etmeye devam etsin o ayrı da, şuradan şampiyonluk  verilebileceğine inananlar lütfen bi silkelenin de kendinize gelin. Siz değil miydiniz ligin tadı tuzu kalmadı diyen? Alın size tat, tuz, heyecan, adrenalin.

Daha düne kadar gelecek sezonun hesaplarını yapan rakipler şimdi şampiyonluk hesabı yapıyor, umut beslemeye başlamışlar. Bursa'dan gol haberi gelmesin mi yani. Şunun katacağı keyfi çok görmeyin ne olur.

Matemetiksel olarak şampiyonluk şansı olan tüm takımların şampiyonluk hesabı yaptığı yerde 10 küsür puan farkla lider olan takımın taraftarlarının aklında "acaba" olması sizce de ayıp olmuyor mu?

Evet bazen sıkan ve sonuca gitmekte zorlanan kısır futbol hepimizi rahatsız ediyor ama öbür tarafta  da matematik var be kardeşim. Şu takımın kalan maçlarda 4 puan toplayamayacağını düşünüyorsak hem kendimize hem de bütün emeklere saygısızlık etmiş olmaz mıyız soruyorum sizlere.

Böyle yazıyorum ama inanın ben sizlerden daha tez canlıyım. Hele ki maç anında yanımda olsanız  dersiniz ki bu adam karamsarlığın kitabını yazmış. Maç bittikten birkaç saat sonra ancak kendime gelebiliyorum. Kendime gelince, içimi yeni patlamış volkana çeviren Karadenizli damarım sakinleşince  durup diyorum ki bi dakika ya, sen ne yapıyorsun? Bu takım lider ya hemde öyle böyle değil baya bi lider.

Futbol kötü diyoruz da diğer etkenleri neden hesaba katmıyoruz. Son maçta kalesinin önüne takım otobüsünü çeken, bizim hücumlarımızda 11 futbolcu ile ceza sahasında savunma yapan rakibi neden görmüyoruz.  Amacı puan ya da puanlar almaktan ziyade bizim puan kaybetmemiz olan, şampiyona karşı oynuyoruz hırsıyla hiçbir takıma karşı oynamadıkları istek ve arzuyla bize karşı mücadele eden rakipleri neden göz önüne almıyoruz. Maçın yarısını tek kale oynayan takımımıza neden sahip çıkamıyoruz.

Sizleri de anlıyorum. Oyuncular bizim kadar istese çoktan şampiyonduk dediğinizi de duyar gibiyim. İyi de gerçekte öyle olmuyor be kardeşim. Dile kolay gelen ruha ve bedene zor gelebilir. İyi oyuna ve baskıya rağmen galibiyet alamamak sizi üzüyorsa inanın oyuncuları ve teknik ekibi de üzüyordur. Buraya kadar beraber geldik, sonunu da beraber getirelim. Lütfen.

Şapkamızı önümüze koyup muhasebemizi yapalım. Bu takım kalan maçlarda gereğini layıkıyla yapacaktır. Şüphemizi koşulsuz desteğe çevirelim. Biz şampiyon oluyoruz, inancımız bu olsun.

Sizleri seviyorum, kalın sağlıcakla.