Sevgili dostum; şu dünyada herkesin sonu ölüm olduğuna  göre, iyilik yapmaktan başka bir seçeneğimiz yok! Hani demişti ya bilge, "minimum kötülük,  maksimum iyilik"!    Dünya üzerinde yaşayan canlılardan sadece biri olduğunu  insanoğlu çoğu kez unutur ve öylece bakar hayata... Gelecekte yaşayacak olan insanların da, diğer canlıların da, dünya üzerinde yaşama hakları vardır. Bu nedenle insanlar, dünyayı babalarından bir miras gibi görüp de, canları estiği gibi davranıp dünyaya zarar vermekle meşguller açıkçası... Aksine, dünyayı gelecek nesillerin bir emaneti gibi görüp emanete sahip çıkma bilinci içerisinde bir yaşam sürmeyi ilke olarak kabul etmeli!

İçinde bulunduğumuz dünyada, nasıl yaşamamız gerektiğini, burada neden bulunduğumuzu, neyin iyi, neyin kötü olduğunu yeniden gözden geçirmenin zamanı geldi de geçti bile..! Dünya hiçbirimizin değil, dünya hepimizin, bütün canlıların dünyası. Yani dünya herhangi birinin kişisel malı değil, dünya bizler ve bizlerin çocuklarının da birer yaşam alanı. Canlıların nesillerini devam ettirebilecek uygun yaşam ortamlarını da korumak ve kollamakla mükellefiz yani. Bu yaşam alanını, elinden geldiğince güzel bir şekilde kullananlar, insan olarak, adam olarak terki diyar ediyorlar... Yarın bizler bu dünyada giderken, arkamızda bırakacağımız çocuklarımızın, yani gelecek nesillerimizin de bu dünyada, doğadaki diğer canlılarla barışık, iyi bir şekilde yaşamaları için gayret göstermek ve bilinçlendirmek insani görevimiz... Havayı kirletmemek, denizlere, nehirlere ve göllere çöp atmamak, yeraltı kaynaklarını akıllıca kullanıp doğanın döngüsüne zarar vermemek, bilinçsizce kağaçları kesmemek ve daha neler neler...  Daha iyi bir yaşam için, barış ve esenlik için dünyayı iyi kullanmak gerektiğini bilmek ve ona göre davranmak insani bir görev ve ödev aslında...

Velhasılı kelam sevgili dostum; insanoğlunun bırakacağı en güzel miras, arlanma ve utanma duygusuna sahip, görev bilinciyle hareket eden, çevreye ve doğaya karşı duyarlı ve saygılı, güzel ahlâk sahibi, dürüst, çalışkan, düşünebilme kabiliyetine sahip, gurur ve kibirden arınmış, paylaşımcı, adil ve temiz vicdanlı bir nesil olacaktır...!