Şampiyonlar Ligi Ön Eleme turunda... Pardon, UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off Turu'nda Roma ile karşılaştık. Mourinho'nun her iki maç öncesi ve sonrasında belirttiği gibi bu bir Konferans Ligi maçı değil, bu iki takım aslında Şampiyonlar Ligi Ön Eleme turunda karşılaşmalıydı.

Gerçekten de sahadaki isimlere bakınca bu düşüncelere katılmamak mümkün değil. 

İki maç da heyecan doluydu. Evimizdeki maçı kazansak kimse nasıl kazandı bunlar diyemezdi çünkü öyle oynadık. Şans mı dersiniz, kader mi dersiniz bilemem.

Deplasmandaki maçta ise her ne kadar top bizde olsa da oyunun kontrolü Roma'daydı. Şöyle ki; ilk ciddi pozisyonumuz ikinci yarının başında kornerden geldi. Kaleyi bulan şutlarımız ise kalecinin ellerinde eridi. Kötü mü oynadık, kesinlikle hayır. Peki sorun neydi, neden elendik, neden iki maçta 5 gol gördük kalemizde ve sadece 1 gol atabildik. 

Bunlar teknik konular ve analiz gerektiren hususular. Bu noktada işi uzmanlarına bırakmak yerinde olacaktır. Bizim söyleyebileceğimiz yegane şey; yazık oldu.

Zira maçlara dışarıdan tarafsız bir gözle bakan birisi şunu çok rahatlıkla söyleyebilir; Trabzonspor isimlere (Mourinho ve Roma) yenildi.

Mourinho'nun futbolu öldüren savunmasının yanına etkili kontra atakları da eklenince farklı mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Peres ve Cornelius'un sakatlıkları en az tur kaybı kadar moral bozdu. Sonradan gelen Gervinho'nun da sakatlandığı haberi ise tüyü dikti. İlk tespitlere göre önemli bir durum yok denilse de esasen ne olduğunu ilerleyen günlerde göreceğiz. Umuyoruz ki ciddi bir durum yoktur.

Kadroya ve oyun yapısına baktığımda Türkiye ligi için iddialı bir durumda olduğumuzu söyleyebilirim. Tabi bu durum daha fazla ciddiyet ve daha çok dikkat gerektiriyor.  İpin ucu elimizde olduğu sürece ligde yenemeyeceğimiz takım yok. Her ne kadar futbolu yönetenlere zerre kadar güvenmiyor olsam da bu yıl Trabzonspor'un kaderinin kendi ellerinde olduğunu söyleyebilirim. Takım savunmasındaki eksiklikler giderilebilirse Trabzonspor çok iyi işler başarabilir.

Avrupa hayalleri başka bahara kaldı, dönelim lige.

Sevgi ve saygılarımla.