Son saniye gelen penaltı golüyle az da olsa sevindik ve umutlarımızı ihtimallere bağlayarak bir Milli arayı daha geride bıraktık.

Buraya kadar her şey normal, normal olmayan ise Trabzonsporlu futbolculara karşı yürütülmekte olan garip propaganda.

Uğurcan'ın eldivenleri eleştirildi mesela. Neymiş, Milli maç bile olsa kimse Kadıköy'de bordo mavi eldiven takamazmış.

Bunu diyen şahıs, Uğurcan'ın sponsoru olan firmanın ürettiği malzemeden bihaber. Amaç ne peki, ben söyleyeyim, basit düşünceler üzerinden Uğurcan'ı yıpratmak, Fenerbahçe maçı öncesi ortamı germek. Üzerinde Milli forma olan bir kaleci istediği renk eldiveni giyebilir, bunu tartışmayı geçtim düşünmek bile haddinize değildir.

Bir başka şahıs da Berat Özdemir'e "Ayağına gelen topların bazılarında acemi kontroller yaptın, bunlar heyecandan mıydı yoksa başka sebepler mi vardı" şeklinde soru soruyor basın toplantısında. Bu ne kendini bilmezliktir. Sen bu soruyu herhangi bir başka takım oyuncusuna sorabilir misin? 

Heyecan mı yoksa başka sebepleri mi vardı, bak bak imaya bak, ne olacak o başka sebep, söyle de bilelim ey basın mensubu. Berat'ın ağzından ne duymayı bekliyordun? Ne diyecekti çocuk? Ama Berat'a da büyük bir aferin, bu saçma soruyu göğsünde öyle güzel stop etti ki efsane efsane. Soğukkanlılığı ile haddini bildirdi sayın basın mensubuna.

Bu çocukların üzerine oynanmasının temelinde yatan şeyin Trabzonspor düşmanlığı olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Kısaca çekememezlik de diyebiliriz.

Bu takım bu ülke futboluna siz isteseniz de istemeseniz de hizmet etmeye, futbolcu yetiştirmeye ve gurur kaynağı olmaya devam edecek.

Hafta sonu oynanacak olan Fenerbahçe maçına da ufaktan değinmek gerekirse, Hamsik'in sakatlığı şu an için olumsuz tek nokta. Onun haricinde  önemi bir eksik yok. Bildiğimiz sakatlar yine sakat. Trabzonspor orta sahadaki eksikliği fazlasıyla doldurabilecek bir kadro yapısına sahip, bu açıdan bakınca Hamsik'in yokluğunu çok da fazla hissetmememiz gerektiğini düşünüyorum. Skor tahmini hiç yapmadım, yapmayacağım da. Yalnız şunu belirtmem gerekir ki Milli aralardan dönüşlerde sıkıntı yaşadığımız bir gerçek. Umuyorum ki güzel bir skor alacağız.

Biraz agresif bir yazı oldu ama yeri gelince agresifliği de göstermek gerek. Sonuçta Karadeniz havasını solumuş insanlarız, agresiflik her zaman damarlarımızda bir yerlerde var oldu, olmaya da devam edecek. Önemli olan bu agresifliği, asabiliği yönetebilmek. Maçı tribünde izleyecek taraftarlarımızdan da beklentimiz budur.

Saygılarımı sunuyor ve güzel bir hafta sonu diliyorum.