Defans oynattığı eleştirilerine cevap veren Avcı, "İnsanlar bazı şeylere takılıyor. Soranlara söylüyorum. Bana bir hücum organizasyonu çizsinler, uygulayacağım. Biz hücum da çalışıyoruz. Oyunun tek tarafı oynanmıyor artık. Hep iki tarafı oynanıyor. Bugün bir tık daha fazla yaptık. Tespitlerimizi adım adım hayata geçiriyoruz. İstekleri, arzuları, geri düşünce ayağa kalkmaları değerliydi. Oyunda olmayan, sıkıntılı olan mevkiler vardı. Onların dönmesi oyun kalitemizi artırdı." dedi..

Bende diyorum ki ;

TRABZONLU TÜRK FUTBOLUNU ALTIN HARFLERLE ÇİZMİŞTİR !...

Sayın Avcı ; Trabzonspor'un oyun kurgusunda her sporcunun yüzü geriyre dönük ! Yana ve geriye oynanan oyun ve paslarda şu an ligin en fazla istatiksel başarı ! değerine sahibiz !  Bu rakibe özgüven verirken, üzerimize gelme ve baskı kurma cesaretini artırıyor !. Dikine çabuk ve araya atılması gereken siprinter ve bitirici paslarda ligin en kötülerindeniz !.

Oyunu çabuk oynama ve hızlı pas yüzdesiyle rakibi şaşırtma ve eksik yakalama da zayıfız.!
Top bizde iken faydasız paslarda iyi görünürken bu rakibin pozisyon almasınına olanak verdiğini ve baskı yememize neden olduğu oyun yapısında hatalıyız.!

Topu rakibe verip ikinci bölgede baskı kurarak top çalmada ve tehlike oluşturmada hiç de iyi değiliz .!
Kanat savunucularımızın dikine her iki alanı verimli kullanma ve pozisyon zenginliği oluşturma da yeterli değiliz.!
Yumuşak ve narin orta saha kurgumuz rakibe zorlayıcı ve oyunu kabul ettirci yapıda ve futbolculardan kurulu değil.! Bu alanda asla iki Abdul kadirler yan yana verimli oynayamaz ! ve bu rakibe her zaman bu alanda üstünlük sağlatır ve devamlı baskı yeriz! Kesinlikle orta alanda A. Parmak ve Ekuban birlikte oynamalı ki, bu alan prese ve çabukluğa dayalı ve her iki bölgeyi kontrolde tutabilen yapıya dönüşelim.!

Neawakame asla  yüzü geriye dönük birinci bölgenin destekcisi olmamalı, ikinci bölgenin en ucunda ve kaleyi cepheden gören yapıda pozisyon almalı ve ayağa yerden garanti paslarla beslenmeli çünkü, şu an en skorer ve rakibi müdafasında korkutacak ve sonuca gidecek oyuncumuz o !.
Oyunu geniş alanda ve hatlar arasında büyük mesafeler bırakarak bu takım oynayamaz hem dayanıklılık hemde kondisyon test yapımız 60 dk nın üzerinde olmadığından.!

Ve, konuşmadan birbirini uyarmadan ve motive etmeden oynayan bir sporcu topluluğuna sahibiz, ne acı ki !, kenarda sizde konuşmayan ve cesaretlendirmeyen bir koç durumundasınız !. Bu görevi yapacak bir oyun içi lideri de belirlemediniz .!
Daha çok eksiklerinizi yazabilirim ama, en önemlisini söyleyeyim :Trabzonlu'nun karekteri olan inancı , öz güveni ve isyanı taşıyan ve rakibe oyun gücünü ve üstünlüğünü kabul ettiren bir takıma ve kenar yönetimine bürünemediniz !.

Evet futbolda oyuncu kalitesi çok önemli ama, futbolun bir sosyolojik ve psikolojik gerçeği de var ! Bu Trabzonun genlerinde var ve Tarih bunu net anlatır .!

Sayın AVCI ; Yukarda diyorsunuz ya; ÇİZSİNLER UYGULAYAYIM !..

Bu şehir 7 den 70 şe futbolu iyi bilir. Hemde çok iyi bilir ! Benim gibi aptalı ! bunları söylüyorsa diğerlerini SEN DÜŞÜN ! sevgili hocam!. Bu şehir seni seviyor, zamana ihtiyacına saygı duyuyor !AMA KAREKTERLİ ,BAŞKALDIRAN ve ASLA MAHKUM OLMAYAN HIRSINI İSYANA DÖNÜŞTÜRECEK BİR TAKIMI da BİR AN ÖNCE SENDEN BEKLİYOR !.. Ne dersin hocam; çok şey mi  istedik !...