Boztepe'de, Trabzon kent merkezine hakim bir tepenin eteğinde, uzun yıllardır varlığından haberdar olduğumuz ve adına Kızlar Manastırı  dediğimiz bu manastır kompleksi, yepyeni çehresiyle ziyaretçilerine kapılarını açtı artık...

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin çabalarıyla turizme kazandırılan kompleks, Trabzon'un kültür ve sanat hayatına da önemli katkılar sunacağa benziyor. Şehirde uzun yıllardır ihmal edilen sanatsal çalışmaların sergilenme sorunu da büyük ölçüde giderilmiş olacak. Bu günlerde Işın Fırat adlı emektar bir sanatkar hanımefendinin sergisine evsahipliği yapıyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Telif hakları genel müdürlüğünün  katkıları ve Müzeler genel müdürlüğünün  iş birliğinde, Karadeniz turnesine çıkan "Bir Zamanlar Selçuklu ve Cihad ül ekber" sergisine Trabzon büyük şehir belediyesi ev sahipliği yaptı. Sergide, Selçuklu ve Danişmend döneminde yaşamış sultan, hanım sultan, bani, alim ve ruhanilerin heykelleri, kostümleri, menkıbe tadviri yağlıboya tabloları yer almakta. İzleyiciler, tarihsel bir anlatımın içinde, dönemin kültürünü yaşamakta ve kıssadan hisseler çıkarabilmekte...
Sanatsal bir zekânın ve büyük emeklerin harcandığı kesin olan sergiyi gezdikten sonra, manastırın diğer bölümlerine de şöyle bir göz  atınca bazı tadilat işlerinin henüz yapılmadığı da anlaşılıyor. Adeta surlarla çevrili ve kayalıklar üzerine kurulu tesisin ihtişamı ve manzarası ise harika!
Giriş kapısına, sağlı sollu incir ağaçları ve eski binaların arasından  geçerek girildiğinde, içeride farklı bir dünya ile karşılaşacağınız kesin! 
Velhasılı kelam sevgili dostum, şehrin tarihsel belleğindeki nadide bir eserin müze olarak halka açılması, Trabzon'un imajını güçlendirecektir.

Bir süre sonra, çevre alanlarda düzenlemeler yapılacağı ve otopark alanlarının oluşturulacağı kesin gibi görünüyor. Tesisteki eksik restorasyonların da tamamlanacağı konusundaki inancımız tamdır.
Emeği geçen herkese teşekkürler...