Bir tarafta iktidar yerli ve milli araba üretmekle övünürken ve bunu bir propaganda malzemesi olarak kullanırken, diğer tarafta, ülke olarak bundan gurur duyan milyonlarca insanın dilinden dökülen cümlelere kulak vermelisin sevgili dostum!

Togg'a yönelik eleştiride bulunanlara, "ülken kendi arabasını yapmış; siz ne zaman gurur duyacaksınız?" deyip oy devşirmek isteyenler de olacaktır...

Nüfusun büyük bir bölümü, günlük yaşamında, ne yeyip içeceğini ince ince düşünedursun, hükümet, üst perdeden seslenerek togg'dan, iha, siha ve akıncı'ya uzanan reklâmlara sığınarak tekrar kazanmanın hesaplarını yapar elbette! Siyaset böyle bir şey sevgili dostum! Nerden ve nasıl baktığınıza bağlı...Nasıl ki iktidar sadece ihracaat rakamlarını açıklayıp "ihracaatımız şu kadar arttı" deyip övünürken, nedense ithalat rakamlarını vermekten kaçınır...Neticede iyi işler iktidarın başarısı, kötü işler ise başkalarından kaynaklı...Bazen de dış güçler! Yani her halükârda bir günah keçisi bulmak mümkün! Bu algı yaratma ve beyin yıkama başarılı olsun da, "gerisine bakarız" düşüncesi hakim...

Ekmek, soğan, et, peynir, süt ve diğer zaruri gıda maddelerini almakta zorlanan; elektrik, doğalgaz ve kira gibi giderleri karşılayamayan, çoğunluğu açlık sınırında yaşayan ve her geçen gün daha da yoksullaşan ve beyni büzüşen bir büyük kitle, kimin vizyonuyla bu duruma geldi dersiniz?

Velhasılı kelam sevgili dostum; Togg açın halinden anlamaz!

Bu milletin en az yarısı bu arabayı alacak ekonomik güce kavuştuğunda gurur duyacağız elbette. 

Ülkenin zenginliklerinin ve kaynaklarının kurnaz bir azınlık tarafından adeta yağmalandığı bir ortamda, belli bir grubun daha da zengin, orta direğin fakir, fakirlerin ise açlık sınırının çok  altında bir çoğunlukta olduğu ülkede kim gurur duyar dersin sevgili dostum...?