Kafanı nereye çevirirsen çevir sevgili dostum; varsa yoksa siyaset arenasında atışmalar, birbirini aşağılamalar, tv ekranlarında, gazetelerde ve sosyal medyada her kesimden trollerin, bilmeden, düşünmeden yaptıklarına katlanmak zorunda kalıyor insan! Bu öyle bir seçimmiş ki, hakla batılın savaşıymış gibi anlatanlar da var; ya cumhuriyet ve demokrasi ya da rejim değişikliği tehditlerini savunan da var. Bir tarafta, müjdeler üstüne müjdeler veren iktidar kanadı, bir taraftan da ha bire anketler yaptırarak  sokağın sesini anlamaya çalışıyor. Ortalık toz duman sizin anlayacağınız...

İşin en ilginç taraflarından biri, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının da oy verme hakkına sahip olması. Ee bu ülkenin derdini de sevincini de yaşayan, kaderine razı olup çilesini çeken vatandaş sorguluyor elbette.

Yurt dışında oy kullanma hakkının kaldırılması konusunu gündeme getiren sıradan vatandaşlar bunlar. Ne diyorlar biliyor musun sevgili dostum:
"Dünyanın bilmem neresinde yaşayan zat, benim yaşamımda etkili olmamalı!"

Tuhaf ve garip karşılanacak bir düşünce olduğu gibi, üzerinde kafa yormaya değer bir konu olduğu da gerçek! Avrupa ve Amerika gibi coğrafyalarda, dolar ve euro biriktirenler, Türk parasının değersizliğinden yararlanıp güya ülkelerine yatırım yapıyorlar. İşin aslı şu:

Tamamen fırsatçılık...Doğal  olarak dövizin sürekli değer kazanması dışarıda yaşayanların büyük bir kısmını memnun ediyor. Küçük bir vatansever azınlık ise ülkelerinin bu durumundan hicap duyuyorlar; kederleniyorlar...

Bu memleketin gerçek sorunlarını yaşamayanlar, cebindeki paranın kudretine güvenerek paralı turistler gibi keyfini çıkarıp tatilini de yapıyor kısacası...

Bir de Avrupa'nın emeklisi varki sevgili dostum; yaşı ne olursa olsun, en az 80-90 yaşında adamlar, emekli maaşı ile Antalya'ya gelip güneşin altında geziyorlar!

Bizimkiler de, halk ekmek ya da et, kıyma kuyruğunda...

Kıskanıyorlar elbette bizi...!

Şeytan sizi açlıkla, fakirlikle korkuturken, lüks saraylar ve şaşaalı yaşamlar ile de şımartır...

Ey iman edenler farkında mısınız?

Dincilik ve milliyetçilik kıskacındaki Türk insanı, ne zaman gerçek bir vatandaşlık hakkına sahip olabilecek? 

Velhasılı kelam sevgili dostum; takdir halkındır; sandıkları rahat bırakırlarsa, sandıktan ne çıkarsa o tabi ki...Kim halkı daha iyi ikna eder veya kandırırsa o kazanır.

Gerçeği sadece Allah bilir!