Büyüklükten ne anlıyorsun bilmiyoruz ama sevgili dostum, gökyüzü gibi olduğunu zannedip de kendini kandırma; nafile bir uğraşı..!

Bırak, başkaları ne diyecekse  desin; başardıklarını ya da başaramadıklarını...Yorulan insanın, dinlenmek istemesi insani bir taleptir elbette... Hemen her işte geçerli bir şey yani...Neden dinlenmeyi düşünmezsin ki? Aman Allah'ım ne büyük bir talihsizliktir ki bu, toplumun haykırışını ve feryadını duyan, bu buhranlı dönemde sorumluluklarının bilincinde olan  erdemli bir siyasetçi yok ortada...İktidar, muktedir değil, muhalefet de muktedir olmak istemiyor sanki!  Kimsenin memleket için bir davası, sevdası ve gönülden bağlılığı yok; hayret! Ya da siyasetçiler çapsız veya kifayetsiz! Depresyona girmiş karı kocanın birbiriyle yıkıcı kavgası gibi! Sonuçsuz işler güçler bunlar...Birbirlerini aşağılayarak, yol almaya çalışan ruh hastaları gibiler. Bir bakıma, delilik ve çıldırmışlık  hali var bunlarda, diyebilirsiniz! Elektrik faturalarını ödemeyeceğini söyleyen bir siyasetçiyi konuşuyor herkes. Önerilecek başka çözümler varken, çocuksu bir tepki gösterip kolayına kaçmak değil de nedir bu! Akıl  alır gibi değil. Siyasetin batağa saplandığı zamanlar bunlar sanki. İnsanların zamanını da, hayallerini de, umutlarını da çalmakla meşguller. Açıkçası, toplumun akıl çapının gerisinde ler; çözüm üretmekte sınıfta kaldılar.  Sevgili dostum bu millet, elektrik faturasını da, doğalgaz faturasını da akaryakıtını da, hayatın ağır bedelini de öder ya da ödemez...Bu milletin bileceği bir iş...Ya yaygara deyip de, ödetenlerin veya ödemeyenlerin sonu ne olacak hiç bilir misin?

Bazıları, insanda, ‘hayvanca’ bir zalimlik olduğundan bahsedip dururlar; ama hayvanlara yapılan korkunç bir haksızlık ve bir hakarettir bu. Bir hayvan, asla insan gibi zalim olamaz; böylesine ustalıklı, böylesine sanatsal bir zalimlik ancak insanda olur...

Velhasılı kelam sevgili dostum; henüz söylenecek çok söz ve yapılacak  çok şey varken, söyleyemeyenler ve yapamayanlara yazıklar olsun ve tarihin derinliklerinde boğulsunlar...Kimse çok büyük değildir; hiç düşünmeyecek misin?

Türk milletine hak etmediği bu zorlukları yaşatıp canını yakan, parlementoda grubu olan bütün partilerin liderleri halkın karşısına çıkıp özür dilemeliler. Ve derhal bu liderler siyaseti bırakıp başka kadrolarla erken seçime gitmeliler...