Yerinde durmayan bir zamanı yönetebilmek veya planlayabilmek ne kadar da zor bir görev sevgili dostum! Zaman akıp giderken, her zaman bir sürprizle karşılaşan insan, her şeye rağmen bir şekilde yaşamaya devam ediyor. İnişler, çıkışlar, varlıklar, yokluklar, huzur ya da huzursuzluklar, mutluluk ya da mutsuzluklar, dert, bela keder ve hüzünlü yıllar derken, yaşı ilerledikçe daha ne sürprizlerle karşılaşacağını tahmin dahi edemiyor. Kısacası zaman herkesten bir şeyler alıp götürürken, bazıları yanlızlığa mahkum oluyor, bazıları da hastalıkların pençesine tutuluyor. Özellikle eşinin dostunun birer birer ölüp gitmesi insanı daha da kederlendiriyor.  Sıra sanki kendisine gelmiş gibi acayip bir ruh haline bürünüyor. 

Velhasılı kelam sevgili dostum; insan yaşadıkça anlıyor ki, zaman denen mefhumun içinde her şey var; sonu ölümle tamamlanan...Hani diyoruz ya bir ölüm anında, Allah geride kalanlara sağlık afiyet versin; ölene de, Allah'ın merhameti ve şefkati üzerinden eksik olmasın, diye...Nihayetinde sevgili dostum; nedensiz bir ölüm yok elbette! Yaşarken, insanların gönlüne dokunan herkes terki diyar etse de, yaşayanların anılarında hiç ölmüyor...

Azrail sormuyor son saat geldiğinde,  mesleğin, ünvanın ne, paran var mı yok mu diye...Yaşayan  insanların merhamet ve şefkatten yoksun olanları, can yakıp duranları nasıl bir son bekliyor Allah bilir! Sevdiğimiz insanları öteki aleme uğurlarken belki de yapabileceğimiz en iyi dua ve temenni," Allahım! Yaşarken bizi şefkat ve merhametiyle sarıp sarmalayan ve koruyan bu insanları sen de şefkatinle ve merhametinle sarıp sarmala, koru ve onları affet...!

Hayatın bir de milletlere özgü yönü ve kimliği, duruşu var sevgili dostum! Bilgenin dediği gibi, "Eğer bir millet, iktidarda bulunan kişilerin, şereften,  onurdan, ahlaktan yoksun davranışlarını, hırsızlığını; yalnızca kendi siyasi görüşünden olduğu için görmezden geliyorsa, o millet erdemini yitirmiştir. Erdemini yitiren bir millet, bir gün vatanını da yitirir..."

Aman dikkat; Allah korusun!

Ne mutlu, böyle bir ortamda, dürüstçe yaşayıp saygı, sevgi, güven ve hürmetle anılanlara; ne mutlu sevgili dostum; ne mutlu..!