Küresel güç denilen devletlerin, dünyanın dört bir tarafında yürüttüğü yayılmacı politikalarının içeriği de, rengi de çok değişti sevgili dostum! Hep dillendirilir ya, Amerika'nın çıkarı, Avrupa'nın çıkarı, Rusya'nın veya Çin'in çıkarı...Dünya tarihinin hemen her döneminde, kuklalar ve kukla ustaları her zaman olmuştur.

Olmaya da devam edecek; öyle görünüyor. Tek fark, bu dijital çağda çok şeyi artık biliyor olmamız...

En tehlikeli insanın, büyük makama getirilmiş küçük insanın olduğunu tarih bize söyler her zaman!

"Yeryüzünde insandan daha tehlikeli bir canlı türü yoktur!" diyen bilge aslında, bozguncu, kan dökücü, merhametsiz, insafsız ve ruhsuz insandan bahsediyor...
Günümüzde, kapitalist ve emperyalist yayılmacı zihniyet,  kurgularını hayata geçirmek istediği zaman, ona her koşulda itaat edecek vasıfsız, içi kin ve eziklik dolu, hatta travmalarla dolu ağır bir çocukluk geçirmiş; fakat sonra kendini sahtekârlık ve intikam duyguları üzerine inşa etmiş demogog psikopatlara gereksinim duyar!

Velhasılı kelâm sevgili dostum; güçten yana olan herkes tekrar düşünmek zorunda artık...Malesef, bekleyen her şey; soğur, acır ve bayatlar!

"Dünyanın cenneti, sevildiğiniz yerdir; önemsendiğiniz yerdir; adam yerine konulduğunuz yerdir" der bilge...Sevilmediğiniz, önemsenmediğiniz ve adam yerine konulmadığınız yer ise dünyanın cehenneminden başka ne olabilir ki..! Bu memleketi, Atatürk gerçeğini kabul eden ve bu toprakların son vatan toprağı olduğunu gören gözler ve sorgulayan akıllar, ancak cennete çevirebilir. Aksi durumda, savrulup duran bir Türkiye ve kâbus görmeye devam eden bir halk! 
Uzun söze gerek yok; 

hikâye bu kadar basit sevgili dostum!