Bir ülke ve onun insanları için en kötü şey nedir biliyor musun, sevgili dostum?

Şöyle memleketin genel manzarasına baktığında, siyasetin ve siyasetçinin tıkanmışlığından başka bir şey değil, sadece dalaşıyorlar! En kötüsü de, iktidara alternatif olan siyasal partilerin çözüm odaklı çalışmak yerine, tamamen kuru kuruya gündeme dair lâf  ebeliği yapmakla günlerini geçirmesi...Sadece iktidarın başarısızlığından nemalanmanın derdine düşmüşler...! İnsanlar, elbette demokratik yollardan kendi geleceğini belirleyecektir; lakin, onların gözü kulağı olacak, derdine tercümanlık edecek, güven veren başka  bir partiyi şimdilik  bulabilmiş değil...İşte böyle bir ortamda, iktidar bloğu hiç de kafa yormaya gerek duymadan, en kolay yollara başvurarak, işin içinden çıkabileceğini ve zaman kazanacağını düşüne  dursun, buna karşı bir çözüm olarak sadece seçim sandığı gösteriliyor. Muhalefet partilerinin ülkenin gerçek gündemi ve sorunlarının çözümü konusunda, heybesinde tutup da, günü geldiğinde  halkla paylaştığı veya paylaşacağı hiçbir şey yok gibi ve toplumun kafası gerçekten çok karışık! Belki de en kötüsü, ümitsizlik batağına sürükleniyor; kaygılı, stresli ve yaşamı çok gerginliklerle dolu... Çaresizlikle dolu feryadına, karşılık verecek bir ses de bulamıyor. Açıkçası bir tünelin içine sokulmuş yığınlar var; tünelin sonunda görünen bir ışık da yok; üstelik de geri dönmek mümkün değil!

Bu anlamda, Uğur Işılak'ın iktidara bağlılığı devam eder mi, etmez mi bilinmez ama, Yazdığı şarkı sözleri  dikkate değer!

Ne diyor şarkıda? Bazı dizelerine şöyle bir göz gezdirelim:

"İliklere kadar girdi siyaset
Fikir müflis, vizyonumuz hamaset
Önyargının adı oldu feraset
Tükettik her şeyi, neyimiz kaldı
Bozacının şahididir şıracı
Nereye el atsan durum çok acı
İbadetler bile reklam aracı
Tükettik her şeyi neyimiz kaldı
Belki delirmedik ama kudurduk
Nefsimize göre bir dünya kurduk
Zevkin de, keyfin de dibine vurduk… 
Ufuk olmayınca dünden dem vurduk
Yarını olmayan günden dem vurduk
Biraz sıkışınca dinden dem vurduk… Düzenbaz diriler düşünce gözden Ölülerden medet umduk bu yüzden… Mülkün kölesiyiz, makamın kulu
Kaydı şirazemiz, şaşırdık yolu
Tükettik her şeyi neyimiz kaldı!"

Herkes söylüyor da, övgüde sınır tanımayan partinin şarkıcısının bunları söylemesi ve bu kadar özlü, bu kadar yalın söylemesi, gelinen noktayı özetliyor. Hele bir de, iktidarları sona eriyor olduğu bir görülsün, görün bakın daha neler neler söylenecek, ne söyleyenler çıkacak, birlikte göreceğiz…

Velhasılı kelam sevgili dostum; başka söze ne hacet!
Memleket bizim, biz halkız! Elbette güzel şeyler duymak, güzel şeyler yaşamak ve yaşatmak istiyoruz! Memleketin dirliğine ve düzenine kim bir katkı sağlamak isterse, elbette onun yolunu halk açacaktır!

Yeter ki, halkın gönlüne dokunsun onu ikna etmek için kafasını kaldırsın; halk için memleketin iyiliği için düşünsün, gerçekçi çözümler üretsin; gerisi kolay...!
Evet, millet henüz delirmedi ama aklı da başında değil sevgili dostum...!