Sen bakma sevgili dostum; bayramlarda ileri geri konuşup saçmalayanlara...Bu bayram hepimizin bayramı aslında...Kutlu, uğurlu ve daim olsun!
Her ne kadar eski heyecanından ve değerinden uzak kalsa da, şu hız ve dijital çağında kutlama biçimlerinin de değişikliğe maruz kaldığı herkesçe malum. Kimi mecburiyetten, kimi içten dilekleriyle Cumhuriyete olan bağlılığını bir şekilde gösteriyor; ya da göstermiş gibi oluyor. 

Nutuklar atılacak; günün önem ve anlamını belirten konuşmalar yapılacak; sanal alemde kutlama tebrikleri yayınlanacak; birileri Cumhuriyet değerlerini kullanarak şov yapacak; kimileri lafı eveleyip geveleyip geçmişin derinliklerinde hapsolup kalacak ve nihayetinde günümüzün çağdaş siyasi değerlerine  dair nasıl bir ilerleme kaydettiğimizi malesef söyleyemeyecek. Ve üstelik de en azından bugün bayramdır deyip kimse gülümsemeyecek... Çünkü paramızın değersizliğinden tutun da, demokrasi kültürümüzün yerinde saydığından, insan hak ve özgürlüklerinde geldiğimiz noktadan, en önemlisi de halk egemenliğini ne kadar önemseyip önemsemediğimizden ve medeni dünyadaki sıralamamamızın ne olduğundan  kimse bahsetmeyecek ve bunları dillendiremeyecek. Atatürk ve Cumhuriyet değerleri üzerinde bilindik şeyler tekrar edilirken, liderlik yapmakla lider olmak arasında büyük bir farkın olduğu anlatılmayacak sevgili dostum!
Öğretmenlik yapmakla öğretmen olmak, babalık yapmakla baba olmak ve annelik yapmakla anne olmak arasındaki büyük fark gibi...

Velhasılı kelam sevgili dostum; bu ülkede insanca yaşamanın önünü açan bütün düşüncelere ve liderler selam olsun! Size minnet ve şükran duyuyoruz... Bu bilinçle elimizdeki meşaleyi hiç söndürmemek ve daima genç fikirlere teslim etmek arzumuzu içimizde taşıyoruz ve buna inanıyoruz....