Ah sevgili dostum ahhhh!

Kapitalist ekonomi modeline geçeli yıllar oldu; lakin iktisatçılarımız ve iktidarlarımız bir türlü öğrenemediler bu modelin cilvelerini...

Durmadan değersizleştirilen bir Türk parası ortada dururken, tekrar yirmi yıl öncesi yaşamlara geri dönmekle kalınmadı; üretenin emeği ve alınteri sömürüldü; fakirleştirildi ve nihayetinde insanımız da değersizleştirildi.

Yabancı paraların cenneti haline dönüştü...

Bir ver, karşılığında sekiz ya da on alarak harca harca bitiremediğin bir ülke...

Ülkemizi ve insanlarımızı başkalarının marabası ve bekçisi yapmak gibi bir şey yani...Bir de, problemli ülkelerin vatandaşları için bir mülteci çöplüğüyüz ve sığınağıyız sanki...

Elbette uluslararası alanda zulme maruz kalan insanları sığınmacı ve mülteci olarak kabul etmek, erdemli bir davranış!

Lâkin yapmayın beyler, ekmeği paylaşmak ayrı bir şey, insanları sömürmek ayrı bir şey!
Velhasılı kelam sevgili dostum; yaşamlarımız üzerinden ahkam kesen iktidarların yanlışlarının bedelini halk, yani çoğunluk öder; öder ödemesine de nereye kadar bilinmez!

Şımarıkça bir dış politika üzerinden ödenen bedellerin hesabını veren de yok üstelik!

Biz yaptık oldu diyen zihniyete prim verenlere yazıklar olsun!

Yazıklar olsun yönetemeyenlere, yazıklar olsun fırsatçılara, yazıklar olsun anketler üzerinden yorum yapanlara, yazıklar olsun kim aday olacak kim olmayacak diye konuşanlara ve tartışanlara, yazıklar olsun engellemeyenlere, yazıklar olsun aydınlara, yazıklar olsun sivil toplum örgütlerinin liderlerine, yazıklar olsun hakikati bilip de susanlara, yazıklar olsun bozuk düzene dur demeyenlere ve yazıklar olsun halk kitlelerini sömürenlere!

Yazıklar olsun sevgili dostum; yazıklar olsun!