Karadeniz bölgesinin, turizm kaynakları ve altyapısı açısından en gelişmiş ili olma iddiasında olan Trabzon'un, alacağı daha çok yol olduğunu görmekte yarar var sevgili dostum!

Zengin bir Roma, Bizans, Komnen ve Osmanlı mirasını barındıran şehrin, insanlığın ortak mirası olan pek çok eserinin harabe ve kullanım dışı olduğunu tekrar hatırlatmakta fayda var. Pazarkapı'dan Ortahisar'a ve Bahçecik'e uzanan geniş bir alanda kurulu olan eski Trabzon şehrinin sur kalıntıları içler acısı durumda malesef. Sadece bu değil elbette. Kaymaklı manastırından, Vazelon ve Kuştul manastırına uzanan harabeler zincirine henüz el değmemiş durumda...Meselâ, Karadere vadisi sırtlarında bulunan pek çok Roma sınır karakolları veya kaleleri de aynı durumda. Bunlardan biri de, Araklı'da, Canayer ya da Zanayer köyündeki kale harabeleri ve daha neler neler. Elbette işin uzmanlarından bunların hikâyesini  dinlersen sevgili dostum; ne demek istenildiği daha açık anlaşılacak! Bunların dışında Rus işgali sırasında, Rusların kayaları oyarak yaptıkları cephanelikler... Bahçecik Kireçhane yolu üzerinde Rus cephanelik tünelleri olduğu gibi, Magmat Boğazında da aynı tünelleri görmek mümkün. Diğer tarafta, Kisarna'daki eski saray kalıntısından, Tabakhane vadisindeki Roma limanı ve surlarına kadar uzanan geniş bir alanda çalışma zorunluluğu var açıkçası...

Velhasılı kelam sevgili dostum; bu şehrin lokomotifinin turizm olduğunu söyleyen siyasetçiler ve kanaat önderlerinin ellerini taşın altına koyma gibi bir dertleri var mı yok mu bilmiyoruz açıkçası...Olan bitene bakılırsa, Trabzon'u tutkuyla sevdiklerini söylemek şimdilik imkânsız. Şehrin altyapısı üst yapısı için üstünü altını getiren belediye idaresi, malesef tüm  bu bakir turizm kaynaklarını görmezlikten geliyor. Kısacası sanki bu işler tehlikeli işlermiş gibi, kimse bulaşmak veya kolları sıvamak istemiyor.

İşin siyasi kavga yönü ise ayrı bir mesele tabi ki...Enflasyon, halk düşmanı veya tek kollu canavar ise, enflasyona neden olan hükümetler ne oluyor sevgili dostum?

İktidarlara oy verip de, mevcut durumdan muhalif partileri sorumlu tutanlar! Neredesiniz?

Diploma, sadece bir kâğıt parçasıdır sevgili dostum!

Eğitimin, davranışlarında görülür; davranışlarında...

Aslında çok güzel çiçek açardık da, yanlış toprağa gömüldük galiba...Neyse!