Uzun futbol gecesinde Trabzonspor, ilk maça oranla daha az pozisyonlar bulabilse de, defansif hatalarını tek pasla çözmeye çalıştı. Serkan ve Berat oyun içinde, takıma uyum sağlama konusunda başarılı oldular. Tek top oynama konusunda Trabzonspor'un, hızla ilerleme kaydedeceği kesin görünüyor. Maçın genelinde her iki takım da, gol pozisyonu üretmede başarılı değildi.

Top, sahanın her tarafına yayılarak seyirlik bir festivale dönüştü. Aslında sürpriz bir golle öne geçen Trabzonspor, sürpriz bir golle de berabere kalarak, uzatmalara ve penaltılara  mahkum oldu. Trabzonspor'un forvetteki oyuncuları, ilk maça oranla tutuktu. Bireysel yeteneklerini göstererek, seyri yüksek bir maç çıkarmaktan ziyade, sonuç odaklı ve kontrollü bir maç oldu.

1-0'lık üstünlüğü yakaladıktan sonra, ikinci bir golü aramak için ciddi bir atak geliştiremedi. Oyunu kontrolünde tutarak, baskılı oyununa devam etmedi ve skor avantajını korumak istedi. 90+7'de işi zora sokan Trabzonspor, uzatmalarda tekrar baskılı oynamaya çalıştıysa da, pozisyonları değerlendiremedi. Sonuçta Moldeli iki futbolcunun penaltılardaki başarısızlığı veya Uğurcanın başarısı,Trabzona turu getirdi.
İleriye atılan uzun toplarda, çoğalamayan ve orta sahadan destek alamayan Trabzonspor'un bu sezon maçları yine bireysel başarılara bağlı kalacağı anlaşılıyor. Her iki takım da, şut atmada başarısızdı ve sayıca az şut atıldı; şut oranları düşüktü... Kalecilere penaltılara haricinde fazla bir iş düşmedi. Trabzonspor'un hava toplarındaki hakimiyeti de, zayıftı; rakip takımın uzun oyuncularına ancak press yaparak onların isabetli vuruş yapmalarını engellediler.

Bu arada, Uğurcan'ın geri paslardaki şaşkınlığı ve topu oyuna sokuş biçimi sancılıydı. Trabzonsporda, oyun belli oyuncular üzerine yıkılmış gibi bir görüntü oluştu. Orta sahanın hücum oyuncularına destek verme sorununu çözmesi gerekiyor. Sonuç olarak, takım oyunu için Trabzonspor'un zamana ihtiyacı olduğu kesin ve golcü sorunu olacağı da net anlaşılıyor. Molde karşısında zorlanan bir Trabzonspor düşünün ki, diğer maçlarda neler yapabileceğini hep birlikte göreceğiz...

Seyirlik maçlar çıkarabilmesi için Trabzonsporun takım oyunu oynaması ve skor odaklı planlarında başarılı olması dileğiyle; yolun açık olsun Trabzonspor!