TFF 2. Lig Kırmızı grubun namağlup lideri Hekimoğlu, bu hafta Bayburt ÖİS’yi konuk etti. Hekimoğlu 12.hafta itibarıyla en yakın rakibi Sakaryaspor’a üç puan farkla lider konumda, evindeki bu müsabakaya mutlak galibiyet için çıktı.

Hekimoğlu oyuna etkili ve baskılı başladı gözüksede, orta sahada etkisiz kalınca, oyuna kontrollü başlayan Bayburt defansta hata yapmadı, fakat Hekimoğlu buna rağmen yakaladığı 1-2 pozisyondan da faydalanamayınca, Bayburt’un direnci arttı.

Kontrollü oyununun meyvesini Maçın 14.dakikasında alan Bayburt golüde buldu, Bayburt’un golü İbrahim’den geldi, ani bir atakta defansın arkasına iyi sarkıp kaleci ile karşı karşıya kalınca golü yapması zor olmadı maçta 0-1 üstünlüğü eline alan konuk ekip, daha kontrollü ve kontra atağa dayalı oynadı.

Açık söylemek istiyorum, Hekimoğlu başkanı sn.Celil Hekimoğlu’nu Trabzon ve Türk futboluna yaptığı yatırımlarından dolayı ayakta alkışlıyorum ancak, kendi takımı Hekimoğlu’na verdiği destek, akıttığı ekonomik külfetin karşılığını alamadığını, bu oyuncu grubunun sevgili Celil başkanın aşkı sevdasının karşılığını ona veremediklerini düşünüyorum.

Kendi saha ve hatırı sayılı seyircin önünde oynuyorsun, 1-0 da mağlupsun fakat, namağlup lider gibi sahada bir duruş, bir oyun ve bir baskı sergileyemiyorsun, neden? her türlü desteğin var, peki zorun ne? rakibini küçümsemek, yada oldum egosu mu? daha bir şey olmadın, daha çok çalışman ve ter akıtman gerek ve önce rakibine, sonra taraftarına ve en çokta başkanına saygı duymayı öğrenmen gerek, bu futbolunuzla ben bunları sizde, yani bu oyuncu grubunda göremedim.

Maçın ikinci devresinde nispeten Hekimoğlu daha istekli, daha baskılı oynadı, tabi bunda Bayburt’un skor üstünlüğünü koruma içgüdüsüde vardı, fakat, gol arayan pozisyon bulan ve kaptan Yasin ve Caner ile bu mutlak pozisyonları kaçıran tarafda Hekimoğlu idi. Bayburt Hekimoğlu’na nazaran daha fizikli ve daha tecrübeli bir takım, dolayısıyla bunu sahaya yansıtmasını iyi biliyorlar.

Namağlup bu kez mağlupmu olacak diye endişelenirken, 87.dakikada Kerem’in müthiş asistini Caner harika bir vuruşla gole çevirince Hekimoğlu 1-1’lik beraberliği yakaladı.

Sonradan oyuna giren Kerem Baykuş Hekimoğlu takımına oldukça katkı sağladı, attığı ara pasları, oyuna yön vermesi arkadaşlarını, dolayısıyla takımı ateşledi, zaten bunun akabinde golde onun harika asistiyle geldi. 

Maç zor gelen bu gol sonucu 1-1 beraberlikle sonuçlanarak, hekimoğlu namağlup ünvanını korudu ancak, en yakın rakibi Sakaryasporun galip gelmesi ile avantajla liderliği ona teslim eti. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)