Şu teknoloji çağında, hiçbir insan, hiçbir aile, hiçbir kurum, hiçbir ticari işletme, hiçbir siyasal parti, hiçbir hükumet geçmişinden kurtulamıyor sevgili dostum! Kısacası geçmiş insanın yakasını bir türlü bırakmıyor bu ülkede. İster rekabetten deyin, ister çekememezlikten...

Yönetenlerin öyle açıkları var ki insan hakları ihlâlleri adına; liste çok uzun anlatmakla bitmez!

Bir kereden hiçbir şey olmaz deyip bunu çok kez tekrarlayan sapıklara ve din sömürcülerine, hayır!

Allah'ın ayeti Bakara'ya, "bakara makara" ve her gün yeni bir ayet sallıyorum diyenin büyükelçi yapıldığı sisteme hayır!

İçki, kumar, oğlancılık, faili meçhul, uyuşturucu vs her türlü gayrimeşru yapıp sonra da, hükümete sırtını dayayarak ülkeyi soyanlara, umreye gidip dönüşte viski alanlara hayır!

Kendi çocuklarını Amerika'da okutup Türkiye'de okuyanları imam hatipe yönlendiren ve ülkeyi soyup soğana çeviren dindar görünümlü dinsizlere hayır!

Fetonun adamlarına secde edip, sonra devir değiştiğinde "bizim bu işlerden hiç haberimiz yoktu" diyecek kadar yüzsüz ve aymazlık gösteren tüm "Gülerce ve yalarca" münafıklarına da hayır!

Velhasılı kelam sevgili dostum; uyuyan kimseyi uyandırabilirsin de, ya kendini uykuya vuran kimseyi ne yapacağız; inan bilmiyoruz..?