Hacı Bektaşi Veli’nin “Eline, diline, beline sahip ol!” sözü, günümüzde “hırsızlık yapma, kötü konuşma, zina yapma” şeklinde yorumlanır. Yorumlanmasına yorumlanır da sevgili dostum; işin aslı nedir, bilir misin?
Vakti zamanında, atalarımız bu sözü doğru anlamış anlamasına da, her nedense sonraları anlamı büyük bir değişikliğe uğramış. Bunu kim ve neden yaptı bilinmiyor...
Hacı Bektaşi Veli’nin döneminde, Anadolu Moğol istilası altında iken Türk milleti dini ve siyasi önderleriyle içten içe bağımsızlık mücadelesi verirken, Mevlana Moğollar ile işbirlikçi, Hacı Bektaşi Veli ve Ahi Evran (Nasreddin Hoca) gibi dönemin büyükleri ise Türk direnişini simgeliyordu. 
Hünkârın söylediği “Eline, diline, beline sahip ol!” sözü dönemin şartlarında; “Eline, yani vatanına, doğup büyüdüğün toprağa sahip ol; diline, yani Türkçe'ne sahip ol; beline yani atalarından gelen kültüre ve mirasa sahip ol.” şeklinde anlaşılıyordu... Hünkâr, bu sözüyle Türk milletine öz benliğini korumasını tavsiye etmiştir kısacası...
Velhasılı kelam sevgili dostum; bugünlerde kimin ne dediğini boşver, aldırış bile etme! Ne kadar iyi bir insan olduğunun pek de önemi yok...Nasıl olsa ilk hatanda en kötü insan sen olacaksın! Ama devir, putların devri deyip de kenara da çekilme!
Unutma, biz güzelleşmedikçe, hiçbir şey güzel olmayacak ve güzelleşmeyecek sevgili dostum!
Yol gidilir; dağ aşılır; her şey hallolur ama insanlıktan nasibini almayanlara "siz insan olamazsınız!" deme hakkına da sahibiz vesselam!
Sonuç olarak, güzel bakan güzel görür! 
Ziyaretin karşılıklı olanı makbuldür; sen anladın ya, yeterli...!