Hayatın her farklı  döneminde, yaşanan gelgitler, inişler ve çıkışlar insanların ruh haline yansıyor sonuçta sevgili dostum! Buna dua da dahil...Belki de duanın güncellenmesi de denilebilir buna! İşte size bir okuyucu duası; insanların ruh halini yansıtan:

"Allahım! Yolumu iyi insanlar ile kesiştir. Hem yardım edeyim, hem yardım alayım. Bana insanlığımı hatırlat. Doğru yolda bana ışık ol. Kötülük ve kötülerden uzak eyle. Doğru bildiğini söylemeyi nasip et. Beni utandırma, boynum  bükülmesin, senden başka kimseye el açtırma. Beni para için namerde secde edenlerden eyleme. Gözümü aç, kalbimi genişlet, içimi ferahlat, işlerimi hayırlı kıl, güzel insanları yoluma çıkar; geçmişimize rahmet eyle! Aziz Türk ordusunu ve milletini muzaffer eyle, topraklarımızı iç ve dış düşmanlardan koruyacak kadar "yerli ve milli" yap. Stratejik ve analitik düşünebilen zeki yeni nesilleri bize bağışla, kanlarını dökerek, bize bu toprakları yurt yapan atalarımızın bilinci ile bizleri taçlandır. Bilim ve teknolojide üst sıralara çıkıp dünyaya yeni buluşlar dağıtan millet olmamızı tekrardan tesis et... "Çocukları ve kadınları" sapık zihniyetten koru, ilmi kitaptan öğrenen kafası pas bağlamamış kullarından eyle! Ülkeye barış ve bereket ver, kamplaşmaktan ve ayrılıktan bizleri koru... Sığınmacıları, kendi vatanlarına gönderecek siyasi irade ver.

Bizleri kıtlıktan, akıl tutulması ve aptallıktan koru. Gözlerinin önündeki gerçekleri görüp bilenlerden eyle. Neslimizi şeytan ve çalışanlarından koru. Sahte olan tüm yüzleri bize göster,

BİZLERİ UYANDIR... SENİN HER ŞEYE GÜCÜN YETER! AMİN...!"