Dikkat !!!Dikkat !!! Ortadan kalkan sadece Covit19 kaynaklı  kısıtlamalardır ,Covit 19'un kendisi  değildir. 

Bu açıklamayı birinin halkımıza yapması gerekiyordu, çünkü konuyu yanlış anlamış olmalıyızki kısıtlamalar kalktıktan sonra kendimizi yollara, dağlara, taşlara , düğünlere, cafelere  discolara, kapalı restaurantlara  dip dibe oturabileceğimiz her neresi varsa oralara vurduk. Bu konuda gerçekten başarılı olduğumuzu artan vaka sayılarından anlayabilirsiniz.
Cehalet bedavadır, size geride bıraktıkları ise hem pahalıdır hem de sıkıntılıdır. 
Covit 19'dan dolayı, bütün dünya devletleri, halklarıyla baraber büyük sıkıntılar yaşadılar, bunların en başında tabi ki can kayıpları geliyor. Ardından da  bozulan ekonomileri...

Malesef  ülkemizde de aynı  sorunlar yaşandı. 
Neyse ki aşının bulunması, getirilen kısıtlamalardan dolayı düşen vaka sayıları, ekonomin daha fazla bozulmaması,ve bozulan psikolojilerin düzelmesi için önce esneklik getirildi, sonrasında ise kısıtlamalar tamamen kaldırıldı. Kaldırıldı kaldırılmasınada konuyu yanlış anlayanlar oldu. Kısıtlamaları kaldıran devletimiz sizlere dip not mu düşmeliydi; "Ortadan kalkan sadece kısıtlamalardır, Covit19 ortadan kalkmamıştır " diye...
Çektiğimiz acıları ne cabuk unuttuk, toprağa verdigimiz onca canı , günlerce dışarı  çıkamadığımız zamanları , korkuyla birbirimize selam bile vermediğimiz, birbirimizden düşmanmış gibi kaçmalarımızı ,market ler önünde ki kuyruklarımızı hemencecik unutuverdik. Peki ya sağlık çalışanlarının gün yüzü görmeden günlerce çalışmalarını, yüzlerinde hiç çıkaramadıkları  maskeden dolayi oluşan derin izleri ,günlerce göremedikleri ailelerini  ve bundan dolayi kaynaklanan üzüntülerini, hepsi bizim içindi. Bizim için ailelerini göremediler,bizim için oluştu yüzlerin deki o izler. Bizim için vücutlarının kaldırabileceğin den daha fazla efor sarf ettiler.

Hepsini unuttuk. Çünkü işimize öyle geldi. 
Yine bir vurdumduymazlık, yine bir sorumsuzluk,yine bir bişey olmazlarla beraber vaka sayılarını artırdık. 

Bilmem kaç  kişilik kapalı düğün salonunda ki düğünler, cafelerde dip  dibe oturmalar ,bayramlarda sarılmalar, kapalı ortamlarda sorumsuzca gereğinden fazla bulunmalar...

Sanki bütün bunlar için son sene bu sene, üstüne üstelik birde ben aşı olmayacagim diyenler, devletimiz  bunlarin sakıncalı ve yanlış olduğunu kaç kez anlattı, kısıtlamalar ortadan kalkınca, bizlerin bu kadar  sorumsuz olacağını tahmin etmemiş olmalı. Çünkü hep beraber çektik bu sıkıntıları,hep beraber izledik bütün yaşananları, daha tedbirli oluruz diye düşünmüş olmalı hem kendimizi hem devletimizi  bu son vaka artışıyla büyük sıkıntılara soktuk.
Devletimiz kısıtlama getirse kabahat oluyor belirli bir kısım kısıtlama istemiyor özellikle  ekonomi ile ilintili  olan  kısım ve de  haklılar.

Kısıtlamalar ortadan kalktı, hadi herşey yoluna girecek diye düşündük..

Bu kezde durdurulamayan gezme tozma, evlenme, nişanlanma, hep birlikte kalabalık bir şekilde eğlenme arzumuz tekrar kısıtlama gelmesine neden olacak bu gidişle...

Bunların hepsini kurallara uyarak yapabilirdik fakat şu an kural yok, kısıtlamalar kalkınca halkımız otamatik olarak kuralları da ortadan kaldırdı. Bu durum ekonomimiz için hiçte iyi olmaz. Sağlık çalışanları için hiçte iyi olmaz, işçi  işveren için hiçte iyi olmaz. Her birey kendini bilmeli, Covit19 'un getirdiği kuralları korumalı ve uymalı.

Hem kendi canımızı hemde başkalarının canını tehlikeye atmamalıyız. Çünkü bu gidişle yeni kısıtlamalar gelebilir ve bu kısıtlamaları artık ne ekonomik olarak  nede psokolojik olarak kaldırabilirmiyiz bilmiyorum. Neden göz göre göre işleri zora sokalım ki?

 Tedbirli bir şekilde eğlenebilir, evlenebilir, gezebiliriz. Lütfen artık  kendimize gelelim.

Köy yanar deli saçını tarar , bizim sıfatımız olmasın .