Süper Lig'de takımlar iyiden iyiye yol almaya ve yol aldıkça kazan kaynamaya başladı.

Ligin 11.haftası itibariyle fikstürde kümeleşmeler boy göstermeye başladı, düşecek, kalacak, şampiyon olacak, Avrupa kupalarına katılacak ve etliye sütlüye karışmayacak takımların verdiği mücadeleler, haftalar ilerledikçe dahada keyifli olmaya aday gözüküyor.

Gelelim Trabzonspor’u ilgilendiren Şampiyonluk mücadelesinde oluşan yada oluşacak yarış içerisinde olmaya aday takımların, kimler olduğu ve kısaca durumlarının nasıl olduğuna.

Ligin, 11. haftası itibariyle ilk sekiz sırasında yer alan takımlardan, şampiyonluk için en güçlü adaylar olan Trabzonspor, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın yanı sıra plase adaylar arasında Hatayspor, Konyaspor, Alanyaspor ve Karagümrük bulunuyor.

Direk olarak, plase adayların şanslarının, şampiyonluk için çok düşük olduğunu düşündüğümden onları eleyeceğim kimse kusura bakmasın, burada hiç mütevazi olamayacağım.

Şampiyonluk yarışı için asıl mücadeleyi vereceğimiz rakiplerimiz, her zaman olduğu gibi İstanbul’un üç büyütülmüş ve lobisi güçlü, bu lobi ile her daim şampiyonlukların kazanılması sonucu, rakiplerinin önüne geçip, kağıt üzerinde sayısız başarılara imza atan takımlara.

Beşiktaş, içinde bulunduğu yarışta, şampiyonlar ligi, lig ve şimdi Türkiye kupası eklenince oldukça yıpranacak diye düşünüyorum, zaten şampiyonlar liginden mütevellit oldukça sakat oyuncu vermesi, bu yıpranmanın göstergesidir.

Son 5 haftadır evinde kazanıp deplasmanda kazanamayan bir kimliğe bürünen Beşiktaş bu haliyle, maç takviminide göz önüne alırsak ligde şampiyonluk yarışı içinde uzun zaman kalacağını düşünmüyorum.

Fenerbahçe, son haftalarda kaybettiği puanlarla, oldukça moral ve motivasyon kaybına uğradı, buna mukabil türbinlerinde, başkanları Ali Koç’u protesto edip istifaya davet etmesi, Fenerbahçe adına sonun başlangıcı olmuştur, bu saatten sonra her ne hamle yaparlarsa yapsınlar tutmayacaktır.

Fenerbahçe bu kaos ortamından çıkana kadar, rakiplerinden atı alan Üsküdar’ı geçecektir.

Galatasaray, aslında genç ve yeni kadro oluşturmalarına rağmen, Trabzonspor’un şampiyonluk yolunda en tehlikeli ve sert rakibi olacaktır.

Ancak Galatasaray’ın ligin ilk 6 haftasında kaybettiği 10 puan ile yarışta geri kaldığını unutmadan, son haftalarda toparlanıp kazanma alışkanlığı edindiğinide gözlemliyoruz.

Lobisininde çok güçlü olduğunu hesaba katarsak ki öyle, ilerleyen haftalarda Galatasaray’ın şampiyonluk yolunda Trabzonspor’a ortak olacağını ve kıyasıya bir yarış olacağını öngörebiliyorum.

Şampiyonluk mücadelesi verecek olan bu üç İstanbul takımı, her zaman olduğu gibi devre arasında kadrolarını güçlendirip, bu yarışta geri kalmamak için ellerinden geleni ardına koymayacaklarını da biliyoruz.

Bu nedenle Trabzonspor’un ligin devre arasına kadar, önündeki maçların tamamına yakınını kazanarak, yada başka bir tabirle, devre arasına kadar en az kayıp ve hasarla ulaşması mecburiyeti vardır, bunun içinse takıma destek amaçlı yapılabilecek her şeyi yapmalıyız ki, hocamız ve oyuncu kadromuzda gereğini yapsın.

Devre arasına kadar, bu muhtemel şampiyonluk adaylarına, ligin 11. haftası itibarıyla attığımız 7 puanlık farkı koruyarak, ya da dahada artırarak gitmemiz şu an için Trabzonspor’un birinci öncelikli planı olmalıdır.

Trabzonspor’un da devre arasında muhtemel transfer hamleleri ile dahada güçlenmesi elzem olup, İstanbul büyükleri ile ikinci devre yarışabilmesi buna bağlı olduğu unutulmamalıdır.

Trabzonspor yönetiminin bu fırsatı kaçırmayacağı kanaatimi taşıyarak, bu fırsatı kaçırmaması gereken ve bunun için her türlü desteği vermesi gereken de bir taraftar topluluğumuz olduğunu biliyorum.

Fırsat ayağımıza geldi, ne yani bir vole atıp golü yapmayalım mı? Yapalım ve yapacağızda, Trabzonspor camiası bu kez, bu fırsatı tepmeyecek, voleyi çakıp şampiyonluğu getirecek ve doyasıyada bunun mutluluğunu yaşayacaktır, buna inancım tam, inanmayanlar sessiz ve uzak dursun lütfen.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)