Ganita Trabzon' un sahilinde bulunan bir falez ve şehir insanının denizle buluştuğu tek nokta. Ganita yıllardır Trabzon insanının  balkonu. Gözü dönen rant ve işletme arsızları Ganita' ya doğru aç gözlerle bakıyor.

Ganita, Hadrian döneminde Kalepark' tan denize uzanan kayaların altı oyularak yapılan liman " Bella Castron" (Güzel Hisar)  limanı ismi ile anılmış ve Avrupa - Asya ve Orta Doğu ticaretinde çok önemli bir yere sahip olmuştur.

Antikçağ ve günümüz, Ganita' ya ve bize ait ne varsa sürekli bir yıkımda. 

Yeşili ve denizi şehirle buluşturacaği yerde, beton setlerle denize ulaşmamızı engelleyen bir yerel yönetimler zinciri ile yıllardır şehrimizin ırzına geçildi ve geçiliyor.

Neymiş " Bur proje Ganita ve Faroz  arası 200 000 metrekareyi kapsayan bir alanı düzenlenecek,  oturma alanları kafeler. restoranlar denize ahşap iskeleler vs . " yapılacakmış.

Yapmayınız efendım. Önce olanı adam ediniz. Sahil rezil halde, taş ve ot çöplüğü.  Bizler Ganita'nın daha öncekiler tarafındanda rezil edilen kısmını sineye çektik  fakat artık biraz daha da denize doğru doldurduğunu gördük . Bizim isyanımız Ganita koyuna yapılan olumsuz müdahaleler artık dursun. Biz eski haline dönülsün, kumsal olsun istiyoruz.