DEVA Partisi 1. Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi.Ali Babacan yeniden genel başkan olarak seçildi.Pandemi nedeniyle kongreye sadece delegeler ile il ve ilçe teşkitlarının yöneticileri ve parti yöneticileri katıldı. Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle kongre hafta içinde toplandı.
 
 
DEVA Partisi'nin "Türkiye konuşacak, herkes kazanacak" ana temasıyla toplanan 1. Olağan Kongresi Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı.
 
Kongreye bir heyetle katılan Trabzon il yönetimiyle beraber bende kongrede bulunma fırsatı yakaladım.Ankara'da pekte alışık olmadığımız güneşli, oldukça sıcak bir hava vardı.Otelde partililerle kahvaltının ardında salona geçiktik.Salonun girişinde oldukça heyecanlı,neşeli ve güneşinde getirdiği sıcak bir hava vardı.
 
Girişte partililer 2 güvenlik noktasından geçtikden sonra bölümlere ayrılmış yerlerden davetli kartlarını alarak içeri giriş sağlanıyordu.Giriş bölümünde pandemi nedeniyle alınan tüm önlemlere rağmen partililere hijen seti dagıtılması dikkatimden kaçmadı.
 
Pandemi sebebiyle 3 , 4 noktada resim çekme yeri hazırlanarak yıgılmaların önüne geçildiğide gördük.Yıgılmanın ve tek sıra atlamanın sağlamak için solana partililer bölüm bölüm alındı.İçeri girdiğimde bu güne kadar gördüğüm şahşalı kongrelerden uzak sade şık süslenmiş bir salonla karşılaştık.
 
Dikkatimden kaçmayan bir detaysa ne parti bayraklarıyla donatılmış kolonlar nede Babacan'ın dev posterleri vardı.Sade bir şekilde Türk Bayrakları ve Mustafa Kemal Atatürk portleri ile süslenmişti salon.Babacan ve eşi salon gibi sade ve çok şıktı.Salonda birer arayla koyulmuş kutuları başta oturulmasın diye düşünülmüş zannetmiştim ama Babacan dış illerden gelenleri düşünerek güzel,hijjenik bir gıda seti hazırlattığını içini açınca gördüm buda çok hoşuma gittigini söylemeden geçemeyeceğim.Açılış konuşması partinin en genç üyelerinden biri olan Nazlı Seda Vural'a yaptırılması partililere verdiği mesaj aslında netti ''Gençlik''.
 
Kongre için seçilen Rap şarkısından,seçilen yöneticilere kadar her yer gençlik diye bas bas bagırıyordu adeta.Babacan partinin siyaseti  ve geleceği hakkında yöneticileri bilgilendirirken geldiği davadanda kopmadığını üstü AÇIK bir şekilde iletti.Kız kardeşinin ODTÜ gibi bir eğitim yuvasında yaşadıklarını anlatması ve bu davaya neden baş koyduğunu belirtmesi partinin geleceği hakkında da bilgiler verdi bize.
 
Babacan söylenenin aksine 2001'de üstlendiği bu davanın hala en büyük savunucusu olduğunun ışığını yaktı.Ama öyle ''Milli Gömleği Çıkaranlar'' cinsinden değildi bu.Bazı illerin yöneticileri ile yaptığım sohbetler,eğitim durumlarını ve gençliklerini görmek beni dahada heyecanlandırdı açıkcası.Şunu söylemek isterimki Avrupayi bir demokrasi görüşü olan genç ama deneyimli, heyecanlı bir parti geliyor.
 
Ve yine şunu söylemeliyim ki Deva kadroları önümüzdeki yıllarda bu ülkeyi yönetmeye talip en ciddi kadro.
 
Bunu zamanla hepbirlikte göreceğiz.Umarım parti bu yol haritasını ve heyecanını zamanla kaybetmez hep üstüne koyarak ilerler