Trabzonspor - Beşiktaş karşılaşması öncesi şehre akın akın gelen gurbetçileri, onların renkli görüntülerini, futbol şehri Trabzon’un dışarı taşan vizyonunu görmek isteyenleri gözlemledim. 

Şehirde adım adım her yere bordo mavi sinmiş durumda ve her yer Trabzonspor diye bağırıyor. 

“Biz dar sokaklarında..” diye başlayanlar, “Oğlum da kızım da seni sevecek” diye evinin baş köşesine bayrak asana… Her köşesinde ayrı bir mutluluk var.

Haliyle buram buram futbol kokuyor..

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN AKIN ETTİLER
Bu şehrin futbol şehri olduğunu, yıldızlar yetiştirip ülkesine döviz getirdiğini, ekonomisine büyük katkılar sağlamanın yanında coğrafi ve sosyolojik yapısıyla kendine kıskandırdığını anlamayanlar daha ne zaman anlayacaklar diye de sorguladım içimden!

Maç öncesinde Trabzon meydanında toplanan kalabalıkla saatlerce sohbet ettim. Berlin’den Paris’e Amsterdam’dan, Viyana’dan Tokyo’ya bir çok farklı ülkeden geldiklerini gördüm.

İYİ Kİ TRABZONSPORLUYUM DEDİM
Mesela Cevat  -Zuhal Tanrıkulu ve Derya - Tolga Kaya kardeşler Viyana’dan gelmişler. Neşeleri yüzlerine yansımış.. İzmirli ama Trabzon’a hiç gelmemiş, ilk defa Beşiktaş maçına gelmiş Trabzonsporlu bir gençle tanıştım. Gözlerinin altına bordo mavi makyaj yapmış… Kız kardeşiyle öyle keyifli öyle güzel eğleniyorlar ki yanlarına gittim tanıştım..

Şöyle dedi;” Ben Trabzonlu değilim Trabzon’a hiç gelmedim 1 yaşında babam beni Trabzonspor maçında Avni Aker’e getirmiş.. Babadan Trabzonspor’u öğrendim 35 yaşıma kadar Trabzonsporlu’yum. Buraya ilk kez geldim ve dedimki; İyi ki Trabzonsporluymuşum. “

Bir şehir ancak bu kadar futbolu yaşar! 
Bir şehir ancak bu kadar sınırları aşar! 
Bir şehir ancak bu kadar markadır!

c5bebe32-80ae-428b-ac69-6a88fe03ba8e