15-16 yaşında bir lise öğrencisi..

Silahla kafasına sıkıyor..

Ve geride şu notu bırakıyor: “Hoşçakalın varoluşun esirleri, ben ise şimdi özgürlük meleği”

Bu olay Trabzon’da yaşandı.

Yer Ganita.

Şehrin en güzide turistik bölgesi.

Yıl bilmem kaça dayanan en zeki öğrencilerin okuduğu Kanuni Anadolu Lisesi’nden.. Ne genel müdürler CEOlar yetiştirdi varın siz düşünün..  soyad veremiyorum. Öğrencinin İsmi Ahmet P. 

Düşünsenize yaşadığını şehrin en marka en güzel okulunda okuyor, şehrin en gözde eğitim yuvasındasındasınız intihar ediyorsunuz?

Size garip geldiği kadar bana da geldi ve araştırmak için çırpındım. Çok iddialar masama geldi. Polis kayıtlarına da baktım! Ve karşıma bambaşka bir gerçek çıktı!

FETÖ terör örgütüne kadar uzandım…

Gelin gencecik daha gençliğinin baharında bu lise öğrencisinin ölümünün ardında ki gerçeği birlikte arayalım.

Yaş 16.

Okulu Kanuni Anadolu Lisesi.

İntihar ettiği yer Trabzon Sahili Ganita.

Babası FETÖ’den (okul idaresinin bana söylediğine göre) ihraç. 

İlahiyatçı.

Şu an garsonluk yapıyor.

İNTİHAR NOTUNU ARKADAŞINA VERDİ

İntiharın olduğu gün  öğle arası arkadaşlarıyla  Özel İmperial Hastanesi’nin arkasındaki restoranda arkadaşlarıyla yemeğini yiyen Ahmet P. ders ziline 15 dk kala arkadaşına bir mektup veriyor. Gencecik çocuklar ne bilsin arkadaşı ona son satırlarını bıraktı. Sınıf arkadaşı da mektubu alıp derse gidiyor. Ahmet ise “Siz gidin ben geleceğim” diyor. Halbuki Ahmet veda etmişti o sıra ama ne bilsin kankaları.. 

AHMET SİZİN ÖĞRENCİNİZ Mİ?

Bir süre sonra derse gelmediğini gören arkadaşları endişeyle hocalarına bu mektubu gösterip “Ahmet bize bunu bıraktı hocam” diyorlar. Endişeyle okul idaresine ardından aileye haber verilirken birden polis arıyor okulu.. Okul Müdürüne Polis “Ahmet sizin öğrenciniz mi” diye soruyor. 

Okul müdürü titrek bir sesle “Evet” diyor ve acı haber tüm okula siniyor. Arkadaşlarının ağlamaları gökyüzünden yankılanıyor. 

Gelelim bu acı olayın yaşanma sebebine hepiniz merak ediyorsunuz değil mi?

Evet bende merak ettim. Aşk acısı mıydı? Herhangi bir travmanın belirtisi mi? 

BU SEÇİM SONUCU YAŞAYAMAM! 

Bu intiharın nedeni 14 Mayıs seçimlerinin sonucu.. Babasının haksızlığa uğradığını ailece vatan haini ilan edildiklerini içine sindiremeyen Ahmet, arkadaşlarına, “Ben artık bu seçim sonucunda yaşayamam” demişti..

FETÖ GELECEĞİMİZİ DE TEHDİT EDİYOR

Çocuklar ailede konuşulanlardan etkilenir. Ahmet de etkilenmişti. Düşünsenize bir sabah kalkıyorsunuz babanıza ‘hain’ diyorlar.  O baskı o yıpranmışlık belliki travmaya dönüştü ve seçim sonucunda kendini adeta boşluğa bir çukura bıraktı. Böyle belkide kaç Ahmet var! FETÖ geleceğimizi de tehdit ediyor farkında bile değiliz. Ahmet bunlara bir örnek. Nasıl önüne geçeceğiz nasıl kurtaracağız çocuklarımızı bu melanetten? Bilemiyorum ama bir Türkiye gerçeğidir bu artık. 

Peki Ahmet geride not bıraktı merak ettiniz mi neydi?

BENİ ARAP YEŞİLİNE DEĞİL TÜRK BAYRAĞINA SARIN

Ahmet silahla kendini vurmadan sınıf arkadaşlarına bıraktığı notta şu satırlar yer aldı: “Beni Arap yeşiline değil Türk bayrağına sarın” 

Vatan hainliğiyle suçlanmanın verdiği ağırlığı belliki kaldıramıyor bu satırlarında ve ekliyor: “Hoşçakalın varoluşun esirleri
Ben ise şimdi özgürlük meleği”

Son olarak Ahmet’in en son okuduğu kitabın adını vereyim: yazarı E.M. Cioran .

Kitabın adı Çürümenin kitabı. 

Okul müdürü Mustafa Balaban ile intiharın  ardından bazı iddiaları konuştuk. O detayları ise bir diğer yazıma bıraktım.

wi_800