Trabzon meydanda çay ocağında dostlarımla oturup ordan burdan sohbet ederken bir binadan koparak kafama düşen taş sonrası kısa bir araştırma yaptım. Bu kopmalardan en dikkat çekici olaylar 2018’de yaşanmış. 

TATİLE GELDİ HASTANELİK OLDU

İlk olayda bir turistin kafasına geldi. Haber şöyle: Trabzon'da kaldırımda yürüdüğü sırada tarihi bir binadan kopan beton parçasının başına isabet etmesi sonucu yaralanan Lidya Udan Orhan (36), tedavisinin ardından taburcu edildi. Fransa'da Türk eşi ile birlikte yaşayan ve tatil için Trabzon'a geldiği öğrenilen Lidya Udan Orhan, hastaneden ayrıldıktan sonra polise başvurarak şikayetçi oldu.

3bed5e55-6135-48ed-b633-fbc857bb0075

KAFASINA MERMER DÜŞTÜ ÖLDÜ 

Yine aynı yıl içinde.. 

Trabzon Gazipaşa Mahallesi Taksim Caddesi'nde yürüyen eski futbolcu Yaşar Yıldırım'ın (55) kafasına tadilat yapılan bir binanın ikinci katından mermer parçası düştü.
Ambulansla Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'ne kaldırılan Yıldırım, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Bu arada Yaşar Yıldırım'ın, Trabzonspor'un altyapısında bir dönem kaleci antrenörlüğü yaptığı öğrenildi.

feb957a1-73f4-4e82-b1a8-72f6fb1c7b17

BENİ ES GEÇTİ! 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi şehirdeki tüm 20 yıl ya da 10 yıllık binaları tespit ederek rapor hazırlamalı. Bu raporla bu bina yöneticilerine gerekli tadilat işlemlerinizi yapın süreniz şudur denmeli. Süreyi geçirenlere ceza kesilmeli. Yoksa benim kafama düşen kötü anları hatırlattı az bir şişlikle geçti başkasına düşen mazallah gömer!