Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçim öncesi hareketlenme başladı. Erkut Çelebi ekibiyle boy gösterdi. Turuncu kravat ve takım elbiseyle.. Geçmişte böyle bir seçim hamlesi olmamıştı! Erkut Çelebi mevcut Başkan Suat Hacısalihoğlu’na geçen seçimdede aday olmuş son virajda kaybetmişti. Şimdi işi sıkı tutuyor. Hatta bir ajansla anlaştı! Bir kaç da yazar çizerle.. 

Suat Hacısalihoğlu ise böyle bir vitrine çıkmayı düşünmüyormuş! Etrafındakiler  söylediler. Yani o da mesela mavi kravat ya da kırmızı kravatla ekibini alıp fotoğraf verebilirdi ama yapmayacak. Öte yandan AK Parti’nin ağır topları TTSO seçimlerinde ikiye bölündüler. AK Parti tek bir adayı desteklemiyor. Böyle düşünenler yanılır bu seçimde… Şu an gördüğüm bu.. Örnek vereyim; Alper Bektaş Ak Parti İl Başkan Yardımcısı.. İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun sağ kolu. O Erkut Çelebi’nin yanında.. Kadem Çakıroğlu da AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı.. İl Başkanı Mumcu’nun sol kolu.. O da Hacısalihoğlu’nun halen sağ kolu ve seçime de birlikte girecekler.

Derin isimler var iş dünyasının onlar ise halen karar vermediler. Bazıları verdi. Suat Hacısalihoğlu’nun yanındalar. Bu derin isimler tek tek gitmezler oy istemeye bir telefonla 20 oy bir kerende sürüklerler.. Yani seçim onların bir alo’suna bakar. 

Şimdilik kıyasıya bir seçim süreci yaşandığını görüyorum. Sosyal medya daha çok kullanılıyor. Ajansçılar cirit atıyor. Seviyorlar caka cukayı.. Adetleridir ellerini ovuşturarak beklemek, gaz vermek.. 

Bize de yazmak kalıyor. Neyse şimdilik güne böyle başlayalım Trabzon’da.. Trabzon iş dünyasının kalaylı kazanı fokurdarken izleyelim görelim size anlatalım.. Görevimiz bu bizim.. Bize kalan sorumluluğu yerine getirerek herkese hayırlı sabahlar azizim…

Tarafsızız diyorlar ama…

Seçimlerde gözlerin aradığı isimlerden biri Celil Hekimoğlu diğeri meclis başkanı Şadan Eren..

İkisi de tarafsızız diyor. Ama şöyle bir durum var.. Kulislerde bu konuşuluyor: Hekimoğlu’nun futbol takımından 7 yönetici Erkut Çelebi’yi destekliyor.. Şadan Eren’in de oğlu Sırrı Eren Çelebi tarafından yürüyor. Şadan Eren bunu kabul etmiyor tarafım yok diyor ama kulisler tabiki bunları söylüyor… Bunları görüyor.. Daha çok değişimler olur! Bekleyip görelim ve sizle paylaşalım.