Lider Trabzonspor, İstanbul’da Beşiktaş’a konuk olduğu, rakibi ile arasındaki 7 puanlık farkın avantajı ve rahatlığı ile çıktığı maçta, oyuna kontrollü, Beşiktaş ise mutlak galibiyet parolası ile çıkmanın istek ve arzusu ile taraftarınında coşkusuyla maça daha atak ve baskılı  başladı.

Ancak, Beşiktaş’ın bu arzulu ve istekli oyunu baskılı gözüksede, Trabzonspor bunu iyi karşıladı ve Beşiktaş’ı bırak pozisyona sokmayı kalesine bile yaklaştırmadı.

Bu arada TFF’ye bir kınama yapmak istiyorum, starlarda seyirci için %50 uygulaması kararı olmasına rağmen, Vodafone Park’ta bu uygulamayı görmek mümkün olmadı çünkü, maaşallah stadyum %100’e yakın full denecek düzeyde doluydu.

Peki kardeşim uygalayamadığınız kararları neden alırsınız, yada bu kuralları çiğneyenlere ne gibi bir yaptırımınız olacak takipçisi olacağız, bu yapılan çok ama çok saygısızca ve haksız rekabet içermektedir, lütfen yetkililer gereğini yapsınlar, yapamayacaklarsa koltuklarını yapabilecek olanlara bıraksınlar.

Maça dönecek olursak, bu maça dair oyun anlayışından olacakki, Trabzonspor’un savunma hattı fazla mesaideydi, Maçın ilk 30 dakikalık bölümünde, Bakasetas, Nwakaeme, A.Ömür ve Djaniny doğal olarak etkisiz kaldılar, zaten bu dakikaya kadarki bölümde çokta verimli olamayan Bakasetas, sakatlanarak yerini vatandaşı Siopis’e bıraktı.

Trabzonspor, dolayısıyla A.Avcı bu maçın analizini iyi yapmış diye düşünüyorum ve oyuncularına verdiğini taktik ve talimatları oyuncularıda iyi uygulayınca, bir çok kesime yada kişilere Trabzonspor ilk devre kötü oynadı gibi gelsede, istediği sonucu ilk Sevr’e itibarıyla aldı.

Hamsik’in müthiş pasında, Nwakaeme kaleci ile karşı karşıya kaldığı bir pozisyonda, topa istediği kalitede vuramayınca mutlak bir golü kaçırmış oldu, bu pozisyonun akabinde, Beşiktaş Larin’le pozisyon buldu ve Uğurcan’la karşı karşıya kalan Larin, topa iyide vurdu ancak Uğurcan kalede devleşince bu topu kornere çeldi.

Karşılıklı gelen bu iki pozisyon, maçında trübünlerinde hareketlenmesine neden oldu, akabinde maçın ilk devresine 3 dakika duraklama süresi ekleyen hakem, bu sürenin bitimine çok kısa bir süre kala, yani 90+3’de yine Hamsik’in müthiş asistini çok ince bir dokunuşla önüne alan Abdülkadir, kaleci ile karşı karşıya kalınca bunu affetmedi ve Trabzonspor’u öne geçiren golü kaydetti. 0-1 

İkinci devrede aynı taktik ve anlayışla ama 1-0 üstünlüğün verdiği rahatlıkla başlayan Trabzonspor, her zaman eleştirdiğim ve Trabzonspor’a hiç yakıştıramadığım fazla sayıda geri pası nedeni ile, evimizde Galatasaray maçında da olduğu gibi burada da, hatalı geri pası sonucu ama bu kez Trondsen’in hatası sonucu Beşiktaş Larin’le golü buldu ve maçta eşitlik sağlandı 1-1

Beraberlik golü Trabzonspor’da oyun anlayışında değişikliğine sebep oldu, Trabzonspor bekleyen anlayışından, kısmen kendi oyununu oynayan anlayışına geçti, bu oyun Beşiktaş’ın baskılı oyununu durdurdu ancak, her iki takımda orta alanlarda çok pas hatası yapmaya, buna sebep orta alanlarda kolay geçit vermeye başladı.

Karşılıklı ataklar, pas hataları derken Maçın sonu yaklaştığında da, doğal olarak Trabzonspor maçı berabere bitirme anlayışı ağır basmaya başladı, kontra ataklarla pozisyon arayan Trabzonspor Serkan ile yakaladığı net bir atakta, Serkan topu Nwakaeme’ye aktaramadı, aktara bilse gol bulmak içten bile değildi.

Maçın uzatma dakikalarınında sonuna gelindiğinde, Sonuç olarak Trabzonspor bu deplasmanda kısmen istediğini aldı, beraberlikte iyidir diyecekken, daha bitmedi diyen Trabzonspor, son saniye kontra atağa kalması, Cornelius’un topu Nwakaeme’nin ayağına aktarması, Nwakaeme’nin se, tekrar Cornelius’a asist yapması, yıllar önce Sergen’in pası verip tekrar alıp golü yapması, Sergen attı şampiyonluk geldi nidalarının atılmasına sebep olmuştu.

Burada, bu önemli deplasmanda da, Cornelius attı galibiyet geldi demek yanlış olmasa gerek. Ancak Uğurcan’dan beklenmeyecek davranış gelmesi sarı kart yemesine sebep oldu, yetmedi maç bittikten sonra bu beklenmeyen davranışlarına devam etmesi kırmızı kart görmesine sebep oldu, bu Uğurcan’a yakışmadı ama, bu akşamki performansı ona kızmamamız gerektiğini gösteriyor.

Kelebek gibi uçan Hugo ve Uğurcan, matador gibi koşan Hamsik ve Siopis, arı gibi sokan Abdülkadir ve Cornelius, daha bitmedi, deli gibi rakibin aklını alan Nwakaeme ve Djaniny siz çok yaşayın emi, bu galibiyet önümüzdeki her şeyi değiştirecek ve bizi hedefe ulaştıracaktır.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)