Meslekteki göreviniz her zaman insanlarla iletişim kurmak için bir araya gelmek olacaktır. Hem sözlü hem yazılı iletişimde becerileriniz standartların üzerinde olmalıdır. Müvekkilinizin sizi dinlediğinden, kendinizi iyi ifade ettiğinden ve aynı zamanda onu dinlediğinizden emin olmalısınız.

Beden diliniz ne kadar doğru kullanılırsa hem sosyal hayatınızda hem de iş hayatınızda o kadar sağlıklı iletişim kurmuş olursunuz. Etkili beden dili ile karakterinizi ve düşüncelerinizi karşı tarafa iletirsiniz. Beden dili çoğu zaman olduğundan daha fazlasını söyler. Aslında karşı tarafla iletişimimiz biz konuşmasak da devam ediyor. Bir avukatın vücut dili güvenilirlik ve inandırıcılık için çok önemlidir. Müvekkille görüşürken donuk bir yüz ifadesi benimsersek ve düşük omuzlarla kambur bir duruş sergilersek, iyi bir izlenim bırakmamış oluruz. Bu nedenle etkili iletişim kuramıyoruz. İfadelerimizin ne olduğunu kontrol etmemiz gerekir; Karşı tarafa ve konumumuza güvendiğimizi hissettirmeliyiz.

Karşı taraf konuşurken biz konuyla ilgimizi ifade edecek şekilde davranmalıyız. Kaliteli iletişim için öncelikle bulunduğunuz alana hâkim olmanız ve alanı işgal etmeniz gerekir. Çoğunlukla konuşurken hareket etmek, daha fazla alana hâkim olmanızı sağlayacaktır. Düz bir duruş, güven ve inancı temsil eder. Müvekkili dinlerken başınızı dik tutun. Baş eğimi, terk edilmeyi ve belirsizliği ifade eder. Yüz ifadeleri de iletişimin en önemli yönlerinden biridir. Müvekkille ve iş arkadaşlarınızla iletişim sırasında canlı ve dinamik bir yüz ifadesi takının. Söylenenlere açık görünmelisiniz. Doğal ve sıcak bir gülümseme çok önemlidir, ancak abartılı ve sahte bir gülümseme yarardan çok zarar verebilir. Müvekkilinizle iletişim kurarken, yüz ifadelerinin dikkatli ve empati kurmaya hazır olduğundan emin olun. Müvekkilinizle göz teması kurun. Hukuku uygulayacak kişilerin etkili sözlü becerilere sahip olması önemlidir. İyi konuşma becerileri bir savunma için gereklidir. Bununla ilgili yasal becerilere sahip olsanız da bu bilgiyi karşı tarafın sahip olabileceği bir şekilde iletmezseniz iyi bir avukat olmadığınız izlenimi edinebilirsiniz.

Son olarak, müvekkiller ile veya iş arkadaşlarınızla iletişim sırasında; vücut pozisyonunuzu onlarınkine göre ayarlayın. Benzer şekilde, ayakta dururken ve başkalarıyla konuşurken, omuzlarınız onlarınkilere dönük olacak şekilde ayakta durun. Bu konumlandırma size daha rahat, işbirlikçi bir görünüm kazandıracaktır.