Mehmet Ali Yılmaz Trabzonspor Tesislerinin hemen önünde ki yat limanı hakkında CİMER’e ‘tuvaletimiz yok’ şikayeti gitti.

CİMER şikayeti Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne iletti. Emniyet Müdürlüğü, “Havalimanı yanındayız yapamayız” cevabını verdi. 

Bir yat sahibi, konuyu CİMER’e şu şikayeti bildirdi;

Merhaba;

Trabzon Yat Limanında (marinada) tekne sahipleri olarak Trabzon Emniyet Müdürlüğü kontrolünde her ay aidatlarımızı düzenli olarak Emniyet Vakfına ödüyoruz. Buna rağmen emniyet teknelerimizin güvenliğini almamakla beraber limanda herhangi bir tuvalet olmadığından tekne sahipleri denize sağa sola ihtiyaçlarını yaparak sağlığımızı tehlikeye sokmaktadırlar.

Ayrıca limana kayıtlı tekneler dışında insanlarından girişine izin verildiğinde liman içini piknik gece alkol alma yeri olarak kullanmakta insanların çöplerini sağa sola atmakta alkollü insanlar tuvalet ihtiyaçlarını sağa sola saçmaktadırlar.

Emniyeti defalarca tuvalet yapılması talebini iletsek te hiçbir ilerleme kaydedilmiyor. Ama aidatlarımıza yüzde 50 zamlı her ay düzenli topluyorlar.
 
 Bu dilekçeyi CİMER Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne iletti. Müdürlükten aldığı cevabı aynen yat sahibine gönderdi.
 
Gönderilen cevapta tuvalet yapamayacakları bildirildi. Nedeni ise Trabzon Havalimanı sahasında odluğundan yeni bir yapılaşmaya yasal olarak izin verilmediği belirtiliyor.

CİMER’in Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’nden alarak cevapladığı yazı şöyle:
 
Mevcut durumu ile marina içerisinde yapılacak olan her türlü yapılaşma ve tamiratın Ulaştırma Bakanlığının iznine tabi olduğu, Marinanın Trabzon Havalimanı genişletme sahası içerisinde bulunması nedeni ile yeni bir yapılaşmaya ve eklentiye izin verilmediği dolayısıyla bu zamana kadar bu yönde ki taleplerin karşılamadığı, marinanın vakfımız tarafından devralınmasından sonra tekne sahiplerinin ortak kararı ile 0-5 metre arasında olanlardan ki büyük çoğunluğu bu grupta yer almaktadır. 100 lira gibi cüzi miktarda konaklama bedeli tahsil edilmekte ve alınan bu bedellerle elektrik ve su bedelleri ödenmektedir. Elektrik ve su ücretlerine gelen zamlar ve yakında bulunan bu tür tekne konaklama yerlerinde alınan ücretler ile karşılaştırıldığında eylül 2022 ayı itibarıyla uygulanacak olan yeni ücretlendirmelerinin bir zorunluluktan kaynaklandığı hususu bilgilerinize sunulur.”