Haberlobi - Spor Servisi // Trabzonspor, uzun süredir çalışmalarını sürdürdüğü sağ stoper transferinde mutlu sona ulaştı. Bir dönem Barcelona ve Borissa Dortmund formalarını da terleten yıldız futbolcu Marc Bartra, Bordo-Mavili kulübe transfer oldu.

Trabzonspor'dan KAP'a yapılan açıklamada, oyuncunun bonservisi için Real Betis'e 1,250 bin Euro (2 taksitle) ödeneceğini; oyuncuya ise yıllık 1,5 milyon Euro garanti ücret ve her sezon şartlara bağlı bonus olarak 700 bin Euro prim verileceği açıklandı.

marc-bartra-1000x700-havaalanı

Trabzonspor'un yeni yıldızı Marc Bartra'yı yakından tanıyalım...

İkiz kardeşi ile Barça altyapısına...
11 yaşında iken ikiz kardeşi ile beraber Barcelona altyapısına denemelere giden Bartra, kısa sürede beğenilerek altyapıya seçildi. Katalan ekibinin tüm alt yaş kategorilerinde forma giydikten sonra 2019'da B takımına geçiş yapan İspanyol savunmacı, 2010 yılında ilk kez Barcelona'nın A takım formasını giydi.

marc-bartra-1000x700-barça

İki sezon La Liga'dan ayrı kaldı
Barcelona ile 103 karşılaşmaya çıkan oyuncu, bu maçlarda 6 gol 6 asistlik skora katkı verdi. 2016-17 sezonunda daha fazla forma şansı bulabilmek için Borissa Dortmund'a transfer olan Bartra, Bundesliga'da geçirdiği 2 sezonun ardından tekrar La Liga'ya döndü ve Real Betis forması giymeye başladı. Betis, yıldız oyuncu için 10,5 milyon Euro bonservis bedeli ödedi.

Real Betis forması ile 146 kez sahaya çıkan Marc Bartra, İspanya A Milli Takım formasını ise 14 kez giydi.

Kupa canavarı...
Trabzonspor'un yeni transferi tam bir kupa canavarı...

Barcelona forması ile 1 kez FİFA Kulüpler kupası, 2 kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kupası, 5 kez İspanya La Liga şampiyonluğu kupası, 1 kez UEFA Süper Kupa, 2 kez İspanya Süper Kupası kazanan oyuncu; 2'si Barcelona ile 1'i Real Betis ile İspanyol Kupa şampiyonluğu da kazanmıştı. Ayrıca 51 kez formasını giydiği Borissa Dortmund'da Bundesliga şampiyonluğu yaşadı.

marc-bartra-real-betis-kupa

Karadeniz ekibinin yeni transferi kulübün ilk İspanyol oyuncusu olurken; kazandığı kupalarla da en başarılı futbolcularından biri olma ünvanını elde etti.