TFF seçim kararı aldı: 18 Temmuz'da yapılacak TFF seçim kararı aldı: 18 Temmuz'da yapılacak

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'de 32. hafta mücadelesinde sahasında Sivasspor'u konuk etti. Bordo mavililer sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Trabzonspor'da Abdullah Avcı maç sonu basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Avcı'nın açıklamaları şu şekilde;

17 Mart'tan 26 gün sonra 2. maçı oynadık. Ocak'ta da 9 maç oynadık. Bunlar ritimler açısından iyi olmuyor.

Rakibimiz Bülent Hoca sonrası 5'li oynamayı tercih etti. Karşımızda böyle bir formasyon bekliyorduk. Ona göre de çalıştık. Oyun da istediğimiz gibi başladı. Topa sahip olacaktık. Pasın şiddeti ve kalitesi daha iyi olmalıydı ama pozisyonları ilk yarıda yakaladık. Öne geçsek başka olabilirdi.

İkinci yarı oyun istediğimiz gibi değildi. Yumuşak bir takımız. 4 kişinin arasından rakip çıktı. Temas yapmıyoruz. Zayıf noktalarımızdan biri. Zaman zaman oyun disiplininden koptuk.

İkinci yarıda çok şut attık, kornetler attık. Topa sahip olduk ama bunlar sonuç için yeterli değildi. Bunları daha baskılı ve şiddetli yapmak gerekirdi.

Rakibi tebrik ederiz. 3. olma şansımız ve kupa hedefi devam ediyor. Kazansak 3. olmak için büyük bir adım atacaktık. Sonraki maçlara en iyi şekilde hazırlanacağız.

Trezeguet sakatlık riski nedeniyle çıktı. Arka adalesindeki batmadan dolayı oyundan aldık. Benkovic tercih olarak yoktu. O da 1 hafta 10 gündür bizimle çalışıyordu.

5'li savunmalara karşı yardımcı koşular gereklidir. Geri düşünce oyun içinde farkında olmadan topa temas edeyim duygusu oluştu. Genişletmemiz gereken yerde daralmalar başladı. Bir an evvel bir şeyler yapma duygusu meydana geldi. Planlanan oyunun dışına çıkmadan hareket etmek gerekiyor. İkinci yarı daha az ürettik. Oyun olarak daha iyisini yapmamız gerektiğini düşünüyorum.

Meunier ile ilgili parantez açmak gerek. Hem içerden rakibin üstüne gitti hem de kenar orta yaptı. Hatta yediğimiz golde de tek temas yapan oyuncu. Farklı ve büyük oyuncu. Aidiyeti olan bir oyuncu.

Önümüzdeki sezonun planlamasına gelirsek, değişimler sancılı olur. Ona yoğun şekilde çalışıyoruz. Biraz daha baskı ve temaslı bir takım olmamız gerek. Meunier gibi oyuncuların sayısını artırmak ve her kulvarda yarışan bir takım olmak istiyoruz.