Haberlobi - Spor Servisi // Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Aytemiz Alanyaspor'u 4 golle yenen Trabzonspor, kentte 'şampiyon' gibi karşılandı. Bordo-Mavililer topladığı 63 puanla rakipleri ile aradaki farkı açmaya devam ederken, kalan 12 maçta kayıp yaşamadan kupayı müzesine götürmeyi planlıyor.

12 maçın 12'sini de kazanması halinde 99 puana ulaşacak olan Trabzonspor, Süper Lig'de Fenerbahçe'nin 93 puanlık rekorunu kırmış olacak. Ayrıca işler planlandığı gibi giderse rakiplerin puan kaybetmesi ile Fırtına, Mayıs ayı gelmeden şampiyonluğunu ilan edebilir. İşte Karadeniz ekibinin kalan 12 maçı:

TRABZONSPOR - KAYSERİSPOR (25.02.2022 - 20:00)
Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Trabzonspor evinde Kayserispor'u ağırlayacak. 25 Şubat Cuma günü saat 20:00'da başlayacak karşılaşma öncesi Karadeniz ekibinde Stefano Denswil, Abdülkadir Ömür, Marek Hamsik, Anders Trondsen ve İsmail Köybaşı'nın sakatlıkları bulunuyor. Avcı, Hamsik'in tedavisine vereceği tepkiye göre Kayserispor maçının kadrosuna alınabileceğini belirtirken, diğer isimler hakkında net bir durum söz konusu değil.

Öte yandan rakip Kayserispor'da Uğur Demirok kırmızı kart cezası nedeniyle Bordo-Mavililer'e karşı kesin olarak oynamayacak. Bu ismin yanı sıra Emrah Başsan ve Bernard Mensah'ın sakatlıkları bulunuyor.

Trabzonspor ile Kayserispor arasında oynanılan sezonun ilk maçı Fırtına'nın 1-2'lik üstünlüğü ile sonuçlanmıştı.

FENERBAHÇE - TRABZONSPOR (06.03.2022 - 19:00)
Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe evinde Trabzonspor'u konuk edecek. 6 Mart Pazar günü saat 19:00'da başlayacak karşılaşma öncesinde Fenerbahçe'de Kim-Min Jae, Mesut Özil, İrfan Can ve Luiz Gustavo'nun sakatlıkları bulunuyor. Bu sezon istediği performası sergileyemeyen Sarı-Lacivertliler sezon sonuna kadar teknik direktörü İsmail Kartal ile iyi bir başlangıç yapamadı. UEFA Konferans Ligi'nde gruplardan çıkmayı başaran İstanbul ekibi, Slavia Prag'a 2-3 yenilirken rövanş öncesi tur şansını da zora soktu.

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında sezonun ilk karşılaşmasında Medical Park Stadyumu'nda gülen taraf 3-1'lik skorla Bordo-Mavililer olmuştu.

TRABZONSPOR - GÖZTEPE (12.03.2022 - 19:00)
Süper Lig'in 29. haftasında oynanacak Trabzonspor-Göztepe maçı 12 Mart Cumartesi günü saat 19:00' da başlayacak. Küme düşme hattının bir basamak üstünde bulunan İzmir ekibi, teknik direktörü Nestor El Maestro ile istikrar sağlayamadı. Ligde Antalyaspor, Yeni Malatyaspor, Sivasspor ve Başakşehir'i yenerek dikkatleri üzerine çeken Göztepe; son iki maçta sahadan mağlup ayrıldı.

Göztepe ile Trabzonspor arasında oynanılan ilk maçı Trabzonspor Gervinho'nun tek golüyle 0-1 kazanmıştı.

gervinho-1000x700

ÇAYKUR RİZESPOR - TRABZONSPOR (18.03.2022 - 20:00)
Süper Lig'in 30. haftasında oynanacak Çaykur Rizespor maçı 18 Mart Cuma günü saat 20:00'da Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanacak. Ligdeki kötü gidişatın ardından teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayıran Rizespor, yerine Bülent Uygun'u getirdi. Küme düşme hattından çıkmak isteyen takım devre arasında Gedson Fernandes, Yusuf Sarı gibi isimlerle kadrosunu güçlendirmişti.

İki takım arasında oynanılan sezonun ilk maçını Trabzonspor Djaniny ve Nwakaeme'nin golleri ile 2-1 kazanmıştı.

TRABZONSPOR - BEŞİKTAŞ (03.04.2022)
Süper Lig'in 31. haftasında oynanacak derbi mücadelesi 3 Nisan Pazar günü Medical Park Stadyumu'nda oynanacak. Takımı Önder Karaveli'nin eline emanet eden Beşiktaş, son 7 maçtır mağlup olmuyor. Puan tablosunda 41 puanla 6. sırada bulunan Siyah-Beyazlılar toplayacağı puanlarla Avrupa potasının içine girmek istiyor. İki takım arasında oynanılan ilk karşılaşmayı Cornelius'un son dakika golüyle dramatik bir şekilde taraftarının önünde kaybeden Beşiktaş, Trabzonspor'dan 'intikam' almak isteyecek. Zorlu mücadele sezonun en kritil maçlarından biri olması bekleniyor.

cornelius-beşiktaş-maçı-golü

GAZİANTEP FK - TRABZONSPOR (10.04.2022)
Süper Lig'in 32. haftasında oynanacak Gaziantep FK-Trabzonspor maçında takımlar 10 Nisan Pazar günü Gaziantep'te karşılaşacak. Erol Bulut ile birlikte sistemli bir takıma dönüşen Gaziantep FK takımında Muhammet Demir, Figueiredo, Djilobodji gibi önemli isimler bulunuyor. Gaziantep ekibi topladığı 35 puanla 11. sırada bulunuyor.

İki takım arasında oynanılan sezonun ilk maçı Trabzonspor'un 3-0'lık üstünlüğü ile sonuçlanmış; Bordo-Mavililer'in gollerini Abdülkadir Ömür, Djaniny ve Cornelius atmıştı.

TRABZONSPOR - FATİH KARAGÜMRÜK (17.04.2022)
Süper Lig'in 33. haftasında oynanacak Trabzonspor - Fatih Karagümrük maçı 17 Nisan Pazar günü başlayacak. Volkan Demirel takımın başına geçmesi ile kupada Antalyaspor'u yenerek dikkatleri üzerine çeken Karagümrük, ligde de performansı arttı. Emre Mor, Pesic, Borini gibi isimlerin performansı dikkat çeken İstnabul ekibi ligde 36 puanla 10. sırada bulunuyor.

İki takım arasında oynanılan Atatürk Olimpiyat Stadyumu'ndaki ilk maç Trabzonspor'un Abdülkadir ve Djaniny ile bulduğu 2 golle galibiyeti ile sonuçlanmıştı.

trabzonspor-karagümrük-galibiyeti

ADANA DEMİRSPOR - TRABZONSPOR (24.04.2022)
Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında oynanacak Adana Demirspor - Trabzonspor maçı 24 Nisan Pazar günü başlayacak. Bu sezon Trabzonspor dışında performansı ile en dikkat çeken kulüp olmayı başaran Adana Demirspor, Belhanda, Balotelli, Samet Akaydın, Yunus Akgün gibi isimlerle sempati kazanmayı başardı. Deplasmanlarda ve evinde rakiplerine kök söktüren Adana Demirspor, Trabzonspor'u en zorlayan takımlardan biri olacak. Bu sezon 3. sırada Konyaspor'un 5 puan gerisinde bulunan Vintenzo Montella'nın öğrencileri 2.'lik şansını sonuna kadar zorlayacak.

İki takım arasında Medical Park Stadyumu'nda oynanılan son maçı Trabzonspor Nwakaeme ve Hamsik'in golleri ile 2-0 kazanmıştı.

TRABZONSPOR - ANTALYASPOR (01.05.2022)
Süper Lig'in 35. hafta mücadelesinde Trabzonspor ile Antalyaspor 1 Mayıs Pazar günü karşı karşıya gelecek. Nuri Şahin ile birlikte bambaşka bir takıma dönüşen Antalyaspor, Trabzonspor'a ligdeki tek mağlubiyetini tattıran takım konumunda bulunuyor. Genç teknik adamla birlikte kritik maçlar kazanan Antalyaspor kupadan elenmesinin ardından lige odaklanmış durumda.

Trabzonspor bu haftaya kadar puan kaybetmezse ve tüm maçlarını kazanırsa şampiyonluk turunu Antalyaspor'un stadyumunda atacak. Bordo-Mavililer bu maçı da kazanması halinde toplam puanını 90'a yükseltecek. En yakın rakibi Konyaspor ise bu haftaya kadar kazansa dahi puanı 81'de kalacak. 9 puanlık fark kalan 3 maçta kapanması halinde bakılacak ikili averajda Trabzonspor'un üstünlüğü bulunuyor.

HATAYSPOR - TRABZONSPOR (08.05.2022)
Süper Lig'in 36. haftasında oynanacak Hatayspor-Trabzonspor maçının tarihi 8 Mayıs Pazar günü olarak belirlendi. Ömer Erdoğan yönetiminde dikkat çeken bir performans sergileyen Hatayspor kısıtlı kadroya rağmen önemli işler yapıyor. Hatayspor puan sıralamasında 39 puanla 8. sırada bulunuyor.

djaniny-ve-cornelius-1000x700

TRABZONSPOR - ALTAY (15.02.2022)
Süper Lig'in 37. haftasında oynanacak Trabzonspor-Altay maçının tarihi 15 Mayıs Salı. Mustafa Denizli ile kötü gidişatı durduramayan Altay, sezona Serkan Özbalta yönetiminde devam ediyor. Küme düşme hattında bulunan İzmir ekibi, kalan maçlarını kazanıp ligde kalmayı hedefliyor.

İki takım arasında İzmir'de oynanılan son maçı Trabzonspor Cornelius'un golleri ile 1-2 kazanmıştı.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR - TRABZONSPOR (22.05.2022)
Trabzonspor'un şampiyonluğu ilan ederse bu maçı Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynamak istiyor. 2010-11'de o dönemki adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u Oimpiyat Stadı'nda yenen Karadeniz Fırtınası 61 binden fazla seyirciyi tribüne toplayarak farklı bir rekora da imza atmış ve bu galibiyet kulübün tarihine geçmişti.

22 Mayıs günü oynanacak maç öncesi Emre Belözoğlu yönetiminde Başakşehir'in performansı dikkat çekiyor. Genç teknik adamla beraber toparlanan İstanbul ekibi zirve yarışının içine girmeyi başardı. 

İki takım arasında Medical Park Stadyumu'nda oynanılan son maç 0-0'lık beraberlikle sonuçlanmıştı.