Haberlobi - Spor Servisi // Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısının ilk devresinde karşılaşacağı Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'da kriz yaşanıyor.

Ligin son sırasında bulunan Yeni Malatyaspor'da birçok oyuncunun da maaşı ödenmiyor.

Takımda satın alma opsiyonlu kiralık olarak bulunan Mounir Chouiar izinsiz olarak kenti terketmişti. Oyuncu ile sözleşme feshi beklenirken, ligin ilk devresinde takımın kiralık olarak formasını giyen Kongolu santrafor Walter Bwalya kendi ülke basınına yaptığı açıklamada, dört ay kaldığı kulüpte tek kuruş maaş almadığını belirtti.

Walter-Bwalya

Öte yandan kulüpten kamuoyuna yapılan açıklamada, oyuncuların maaşlarının ödenmesi ve transfer yapılabilmesi için gerekli kaynakların bulunmaya başlanadığı açıklandı.

MARİUS SUMUDİCA: ADEM VE SADIK KALACAK

Yeni Malatyaspor teknik direktörü Marius Sumudica, Adem Büyük ve Sadık Çiftpınar'ın takımda kalacağını açıklarken; 3 oyuncu ile görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

marius-sumudica-yeni-malatyaspor-1000x700

Teknik Direktör Marius Sumudica, kendi ait sosyal medya hesabından başka takımlara gideceği söylentileri çıkan Adem Büyük ve Sadık Çiftpınar’ın takımda kalacağını belirterek, "Birçoğunuz bu soruları soruyorsunuz, bu yüzden benden net bir cevap duymanızı istiyorum. Adem Büyük ve Sadık takımımda görmek istediğim oyuncular. Onlarla görüştüm, kalacaklarına söz verdiler, ben de Malatya’dan ayrılmayacağıma söz verdim” dedi.

Takım olarak ligde son sırada bulunmalarının transfer çalışmalarını da etkilediğini ifade eden Sumudica, “Takımı birlikte kurtarmak istiyoruz. Şu anda oyuncuları Malatya’ya katılmaya ikna etmek için elimden geleni yapıyorum. Dün ve bugün bile bazı oyuncularla konuştum, onlardan gelip takımın tehlikeli bölgeden çıkmasına yardım etmelerini istedim. Kolay değil, masada sonuncuyuz” ifadelerini kullandı.

Şuana kadar 4 oyuncu ile transfer konusunda anlaştıklarını ve Malatya’ya gelerek Malatyaspor için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Sumudica, 3 oyuncu ile de görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Öte yandan Ziraat Türkiye Kupası maçından sonra yılbaşı iznine ayrılan sarı siyahlı takımın yarın Malatya da topbaşı yaparak ligin ikinci yarısının ilk maçı olan Trabzonspor maçının hazırlıklarına başlayacağı öğrenildi.