Süper Lig’de 2021-2022 sezonunun şampiyonu Trabzonspor oldu.

Fırtına’nın şampiyonluğunun temelleri ise geçen sezondan itibaren atılmaya başlandı. Geçtiğimiz sezonun devre arasına girilirken Trabzonspor’un şampiyonluk iddiası devam ediyordu. Ancak teknik direktör Abdullah Avcı, “Biz şimdiden gelecek sezonu planlıyoruz. Bunun için çabalıyoruz” açıklaması takımın üzerindeki baskıyı alarak şampiyonluk kadrosunun iskeletini kurmaya başladı.

Bordo-mavililer Cornelius dışında Hamsik, Peres, Dorukhan ve Siopis gibi önemli isimlere erkenden imza attırarak kadrosunu güçlendirdi. Erken davranılması futbolcuların uyum süreçlerini hızlandırdı. Sezon başında Hamsik, Denswil, Dorukhan, Cornelius ve Siopis gibi o dönem takımın ihtiyaçlarını anında karşılayabilecek isimlerle anlaşıldı. Sadece Koita ve İsmail’den beklenen verim alınamazken; diğer transferlerin tamamı şampiyonluk mücadelesine önemli katkılar sağladı.

trabzonspor-gol-sevinci-andreas-cornelius

Her şey bir plana bağlı
Koronavirüs salgını nedeniyle bir çok takım yurt dışı kamp programları yaparken, Trabzonspor ise TFF Riva Tesisleri’nde kampa girdi ve hazırlık maçı programlarını açıkladı. Erkenden başlayan kampın verimi de üst düzeyde oldu. Takımın kaynaşması ve oyun planları burada sağlandı. Sezona iddialı bir giriş yapan Trabzonspor ilk haftalarda istediği gibi performans sergileyemese de teknik direktör Abdullah Avcı’nın, “Sabırlı oyun” anlayışı ve söylemleri kısa sürede karşılık buldu. Taraftar hemen her maçta tribünleri doldurarak takım ve teknik ekibe olan güveni vurguladı. Bankalar Birliği ile yapılan anlaşmanın ardından ödeme planına uyan Trabzonspor’da yönetim de büyük uyum içerisinde çalıştı.

abdullah-avcı-ertuğrul-doğan-ve-ahmet-ağaoğlu-1000x700

gümüşhane-kutlama