Spor Toto Süper Lig'de ve Avrupa'da yaşadığı sıkıntılı süreçte Gaziantep FK karşısında aldığı galibiyetle milli araya moralli giren Trabzonspor'u zorlu bir ekim ayı bekliyor. Bu ay, Spor Toto Süper Lig'de 4 ve Avrupa'da 3 maç oynayacak Karadeniz ekibinin bu sezonki yol haritasına önemli derecede etki edecek.

Bordo-mavililer, bu sezon Süper Kupa, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu, UEFA Avrupa Ligi ve Spor Toto Süper Lig'de toplam 12 karşılaşmaya çıktı. Ekim ayında ise 7 maç daha oynayacak olan Karadeniz temsilcisi, 3 aylık dönemde 22 mücadelede boy göstermiş olacak.

Spor Toto Süper Lig'de 7 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan bordo-mavililerin 13 puanı bulunuyor. Üst basamaklara doğru tırmanışını sürdürmeyi hedefleyen Abdullah Avcı'nın takımı, ekim ayı içersinde ligde Kayserispor, Kasımpaşa, Beşiktaş ve Sivasspor ile karşılaşacak.

Bordo-mavililer, Avrupa'da ise milli ara sonrası ilk maçını Fransa ekibi Monaco ile deplasmanda oynayacak. Grupta 3 puanla ikinci sırada yer alan Trabzonspor, deplasmanda puan ya da puanlar almak için mücadele verecek. Ekim'de Avrupa'da 3 müsabakaya çıkacak olan Karadeniz ekibi, bu alandaki geleceğini de büyük ölçüde belirlemiş olacak.