Trabzonspor’da Uğurcan, Eren Elmalı, Siopis, Bartra ve Umut Bozok Kadıköy’deki derbide kart görmeleri durumunda, sonraki hafta oynanacak Karagümrük mücadelesinde forma giyemeyecek. Konyaspor mücadelesinde direkt kırmızı kart görüp, 2 maç ceza alan Bakasetas ise Akyazı’daki Karagümrük karşılaşmasında takıma dönecek.

3 önemli eksik

Bordo-Mavili takımda 3 yıldız derbide forma giyemeyecek. Bakasetas kart cezası, Denswil ve Dorukhan ise sakatlıkları nedeniyle kadroda olmayacak. Siopis ve Trezeguet ise takıma döndü. İki futbolcu da ilk 11’de görev almaya hazır. Teknik direktör Nenad Bjelica’nın elinde bu kez daha geniş bir kadro var. Hırvat hocanın kulübeden hamle yapabilme şansı da geçtiğimiz maçlara göre yüksek.

25 yıllık büyük hasret

Süper Lig’de en son 1997’de Fenerbahçe deplasmanında galip gelen Trabzonspor, sonrasında çıktığı 25 dış saha mücadelesini kazanamadı. Bordo-Mavililer, 16 Haziran 2020’de Türkiye Kupası Yarı Final maçında Kadıköy’de galip gelmesine rağmen ligde büyük bir hasret var. Fırtına, bu akşam kazanarak, 25 senelik seriyi bozmak istiyor. Öte yandan Karadeniz ekibi, lig tarihinde sadece 1990-91 sezonunda Fenerbahçe’yi hem iç saha hem de deplasmanda yenebilmişti.