Japon Milli Takımı’nın sol kanat oyuncusu Takuma Asano ,Partizan ile olan sözleşmesini 2 Mayıs'ta feshetti. Instagram hesabından, "Tekrarlanan ödenmemiş maaşlar ve dürüst olmayan tepkiler nedeniyle kulübün saygısını artık hissedemiyorum" dedi.

Bu açıklamanın ertesi günü Sırp basını, Asano’nun Trabzonspor’la 2 yıllık sözleşme imzaladığını yazdı. Anlaşmanın tamamlandığını, hatta Japon oyuncunun tatil için Türkiye’ye bile gittiğini, şu anda Antalya’da olduğunu iddia etti.  

Partizan kulübü ise bu iddialar üzerine Asano’ya tepki gösterdi. Trabzonspor’a uyarıda bulundu. Partizan kulübünden yapılan açıklamada , "Bu temelsiz bir ayrılık. Sözleşme ihlali. FIFA’ya itiraz edilecek. Asano ile sözleşme imzalayan takım belirleyeceğimiz bonservisi bedelini ödemeye hazırlanmalıdır” denildi.

FIFA kurallarına göre, kulüp iki aydan fazla bir sürede oyuncuya maaş ödemezse, belirtilen süre içinde (en kısası 15 gün) durum çözülmeli. Eğer bu süre geçilirse oyuncu sözleşmesini feshedebilir. Serbest konumda yeni bir sözleşme imzalayabilir.

Kaynak: Fotospor