Haberlobi - Spor Servisi // Trabzonspor'da, Molde maçı öncesi forvet konusunda sıkıntı yaşanıyor.

Yarın oynayacağı maç öncesinde UEFA'ya gönderilen listede, Caleb Ekuban'ın transfer görüşmeleri için İtalya'ya gitmesi, Koita'nın sakatlığı sonrasında gözler Djaniny'ye çevrilmişti.

Asıl mevkisi forvet olan tek oyuncu olan Djaniny'nin bu akşam yapılan antrenmana hafif sakatlığı sebebiyle katılmadığı öğrenildi. Djaniny'nin sakatlığı maçta oynamasına engel olmazken, golcü oyuncunun oynamaması halinde hangi oyuncuların forvette oynayabileceğini araştırdık.

Forvet mevkisinde takımda en göze çarpan isim Gervinho... Yaşınında ilerlemesi ile birlikte çoğunlukla kanatlarda forma giysede kariyeri boyunca sahaya 49 kez santrafor pozisyonunda çıkmış. Bu maçlarda ise 13 gol atıp 11 asist üretmiş.

Forvet hattında bir diğer aday ise Anthony Nwakaeme... Deneyimli kanat oyuncusu da Gervinho gibi santrafor bölgesinde 49 kez oynadı. Bu maçlarda ise 6 gol 12 asist kaydetti.

Olası bir sakatlık durumunda Bakasetas'da forvet hattında denenebilir. Yunan orta saha oyuncusu milli takımının forvetsiz oyun diziliminden kendine en uçta 'gizli forvet' rolünde sık sık forma şansı buldu. Öte yandan oyuncu kariyerinde ise 14 kez forvet pozisyonunda oynadı. Bu maçlarda ise 1 gol 2 asist kaydedebildi.

Takımın çok yönlü oyuncularından birisi olan Yunus Mallı'da forvet için düşük ihtimal de olsa bir alternatif. Kariyerinde yalnızca 3 kez santrafor oynayan Mallı, Bakasetas gibi zaman zaman 'gizli forvet' rolünde deneniyor.