Olaylı Trabzonspor Fenerbahçe maçının ardından dün bordo mavili kulüp tarihi bir toplantı yaparak birlik oldu. Toplantıda açıklamalarda bulunan Başkan Ertuğrul Doğan, Trabzon ve Trabzonspor'a saldıran herkesten hesap sorulacağını söyledi.

Bu açıklamaların ardından iki özür peş peşe geldi. İlk olarak Trabzonspor'a hakaretler savuran Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Serhat Akın özür dilerken onu Trabzonspor'da da daha önce forma giyen Batuhan Karadeniz mesaj yayınladı.

HATAM GENELLEME YAPMAKTI

Serhat Akın yaptığı özür açıklamasında  "Maç sonu canlı yayınımızda fazla adrenalin ve gerilimden ötürü kullanmamamız gereken yanlış ifadeler ağzımızdan çıkabiliyor. Hatam, genelleme yapmaktı. Her şeyden önce benim kendime yakıştıramadığım bu ifadelerden kaynaklı, konuyla alakası olmayan Trabzon halkı ve tüm izleyenlerimizden özür diliyorum." ifadelerini kullandı.

OLAYLARIN TEK TARAFLI OLMADIĞINI GÖRDÜM

Batuhan Karadeniz ise şu ifadeleri kullandı;

TFF seçim kararı aldı: 18 Temmuz'da yapılacak TFF seçim kararı aldı: 18 Temmuz'da yapılacak

Arkadaşlar yayın esnasında servis edilen görüntüler ışığında yaptığım yorumlardan dolayı kendimi daha doğru ifade etmem adına açıklama yapma zorunluluğum doğmuştur. Öncelikle sporda şiddetin her türlüsüne karşıyım ve çıkan olayları hiçbir şekilde tasvip etmiyorum. Maç sonu çıkan olaylar münferit eylemler olmakla beraber, maç sonunda sıcağı sıcağına gelen görüntülerde sadece saldırıların olması yorumlarımı doğrudan etkiledi. Trabzonspor camiasının paylaştığı görüntülerden sonra olayların tek taraflı olmadığını tüm spor kamuoyu gibi bende görmüş oldum. İncittiğim, üzdüğüm tüm hemşerilerimden ve Trabzonspor camiasından özür dilerim.

NELER SÖYLEMİŞLERDİ?

Serhat Akın katıldığı programda "1996 yılında da k*ymuştuk şimdi de k*yduk. Adam mısınız? Adamsanız bunları Kadıköy'de yapın. Egemen bu neyin hırsı, sen nasıl Fenerbahçelisin. Trabzon halkına sesleniyor, azıcık adamsanız..." ifadeleri kullanmıştı.

Batuhan Karadeniz ise "Trabzonspor'u küme düşürsünler böyle bir şey var mı ya? Ben Trabzonluyum kendi memleketime yakıştıramıyorum böyle bir şeyi" demişti.